Ce afectiuni vindeca ceaiul de macese cunoscut pentru proprietatile imunostimulatoare?

0
1079
Ce afectiuni vindeca ceaiul de macese cunoscut pentru proprietatile imunostimulatoare

Ceaiul de macese este unul din cele mai cunoscute remedii populare. El este folosit de secole pentru cresterea imunitatii organismului si in general pentru a mentine starea generala de sanatate. Prin continutul de vitamine si minerale el devine eficient in tratamentul racelilor, tusei si gripei, reducerea colesterolului din sange si ameliorarea durerilor menstruale si de dinti.

Ceaiul de macese ajuta in prevenirea unor boli si afectiuni, ca de exemplu: boli ale sistemului cardiovascular, boli ale rinichilor, tractului urinar si vezicii urinare. Este foarte bun pentru combaterea diareei, calmarea durerilor de cap, ameliorarea proceselor inflamatorii.

In timpul iernii ceaiul de macese este recomandat in cazuri de tuse si raceala, are efect extraordinar impotriva acestor afectiuni sezoniere. Ajuta si in tuse uscata si persistenta deoarece are rol in calmarea muscoasei gatului, elimina senzatia de uscaciune in gat si ajuta la eliminarea secretiilor expectorante. Pentru a calma tusea si a suprima durerea este ideal sa se adauge in ceaiul de macese cate o lingurita de miere de albine.

Ceaiul de macese vindeca raceala si mai mult decat atat previne orice boala. Este indicat sa se bea cate o ceasca de ceai de macese pe zi pentru a intari sistemul imunitar al organsimului si a preveni gripa – o boala atat de frecventa in lunile de iarna.

ceai de macese

Prin continutul de fitosteroli, substante carotenoide, catechine etc – ceaiul de macese are efect antiinflamator, ajuta in prevenirea unor boli ale sistemului cardiovascular si tulburari ale tensiunii arteriale. Face viata mai usoara persoanelor care sufera de artrita. Ajuta in vindecarea vanatailor, muscaturilor de insecte, taieturilor si plagilor.

Citește și:  Plante medicinale din Caraibe - Dorstenia (Dorstenia contrajerva)

Substantele nutritive din macese au rol atat in stimularea cat si in consolidarea sistemului imunitar. Ele ajuta la distrugerea rapida a bacteriilor ce pot provoca o infectie in tractul urinar. In cazuri de cistita este indicat sa se bea cel putin o cana de ceai pe zi si simptomele neplacute se vor reduce foarte repede.

Ceaiul de macese prin continutul sau bogat in vitamina A, B, C, E, P, K, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, crom, mangan, pectina, acizi organici, zaharuri, uleiuri esentiale are efecte revigorante, antibacteriene, de regenerare, analgezice, anti-cancer si antiinflamatorii, este o bautura ideala pentru a imbunatati starea de sanatate a organismului in mod natural.

Mod de preparare a ceaiului de macese – Intr-un bol se pun 2 linguri de macese (sau 10-15 boabe) taiate si o cana de apa, se lasa sa stea timp de 6 ore, se strecoara, se incalzeste putin, se adauga putin zahar sau miere de albine si se bea. Ceaiul se poate bea rece sau cald. Daca se fierb macesele 10 minute in apa se pierd toate proprietatile acestora – mineralele si vitaminele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.