Ceaiul de sunatoare – antidepresiv natural si remediu in boli digestive

0
565
Ceaiul de sunatoare - antidepresiv natural si remediu in boli digestive

Stiati ca ceaiul de sunatoare combate starile depresive, de stres si anxietate, dar se utilizeaza si ca adjuvant in boli digestive? Consumul de ceai de sunatoare este recomandat persoanelor care sufera de gastrite hiperacide, colite, colecistite, colici abdominale, ulcer gastric, ulcer duodenal, dischinezii biliare si alte boli ale intestinului si stomacului.

Ceaiul de sunatoare se realizeaza astfel: se adauga o lingurita de planta la 1/4 litri apa clocotita, se lasa sa stea timp de 5 minute, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici.

Inca din vremuri de demult, sunatoarea a fost apreciata ca planta medicinala, ea fiind folosita in tratamente naturiste sub forma de ceai sau infuzie in calmarea simptomelor provocate de stari depresive si boli de nervi.

Exista oameni care sufera de asa numitul tic Douloureaux sau nevralgia de trigemen care creeaza dureri la nivelul fetei mai ales in partea de jos a acesteia si la maxilar. Pentru ameliorarea acestor dureri profunde create pe fond nervos, pentru ca aceasta afectiune este de natura nervoasa, este recomandat un tratament cu ceai de sunatoare. Se bea in fiecare zi ceai de sunatoare, pana la 3 cani pe parcursul zilei, si se face masaj facial cu ulei de sunatoare.

ceai de sunatoare

Ceaiul de sunatoare are efect calmant, el poate fi recomandat persoanelor nervoase, stresate, care sufera de anxietate si depresie. De asemenea o cana de ceai de sunatoare este indicata inainte de culcare, ea ofera o stare placuta de liniste, iar somnul devine odihnitor. Cei care sufera de insomnie pot alege cu incredere acest preparat natural. Foarte eficiente sunt si comprimatele din sunatoare (vezi foto), care se sfarama in gura si se inghit cu apa.

Citește și:  Magnolia (Magnolia officinalis), planta medicinala si de ornament

Proprietatile sale astringente, tonice si antiinflamatorii sunt apreciate in medicina populara si de aceea preparatele realizate din partile sale aeriene sunt folosite in tratamentul bolilor de ficat si bila, de stomac si intestin, dar si pentru combaterea tusei, durerilor de gat ce sunt provocate de afectiunile respiratorii. De asemenea ceaiul de sunatoare normalizeaza tensiunea arteriala, deci este bun in tratamentul hipertensiunii.

Efectele sale antiseptice, antiinflamatorii si antimicrobiene sunt foarte bune de aceea ceaiul de sunatoare este un bun remediu pentru guturai, sinuzita, faringita, rinita, abcese, reumatism, guta, afectiuni nervoase si probleme digestive. Poate fi utilizat in tratamentul bolilor tractului digestiv, mai ales in cazuri de ulcer, gastrita si diaree, dar si in ameliorarea simptomelor create de boli de rinichi, ficat si vezica biliara.

In popor sunatoarea este cunoscuta si cu denumirea de pojarnita, drobisor, hamei de pamant, sburatoare, crucea voinicului, floarea lui Ioan, inchegatoare sau osul iepurelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.