Cele mai frecvente infecții vaginale întâlnite la femeile active sexual

0
299
Cele mai frecvente infecții vaginale întâlnite la femeile active sexual

Infecțiile vaginale sunt o suferință semnificativă a femeilor și pot da simptome foarte neplăcute dar și complicații grave. Candidoza, tricomoniaza (sau Trichomonas vaginalis) și vaginita bacteriană sunt infecții frecvent întâlnite la femeile active sexual, despre care orice femeie nu vrea să vorbească (întotdeauna considerând că ei nu o să i se întâmple o astfel de infecție vaginală).

Pentru a trata la tmp astfel de infecții, femeile trebuie să meargă la medic încă de la apariția primelor simptome, pentru analize, diagnostic și prescrierea unor medicamente corespunzătoare. Multe femei cumpără și iau medicamente fără a cere sfatul unui medic și de aceea este posibil ca să nu ajungă la vindecare și chiar să fie nevoite din cauza complicațiilor apărute să apeleze totuși la ajutor medical. Sunt cazuri în care nu apar simptome deși boala cauzată de infecția vaginală este deja prezentă și astfel nu este tratată.

Infecțiile vaginale pot provoca boli grave, ele necesită îngrijiri medicale, tratamente de prevenire a complicațiilor și de grăbire a vindecării. În multe cazuri există și infecții mixte (de ex. o vagintă bacteriană și o infecție cu Trichomonas vaginalis) care pentru a fi depistate trebuie să se facă analize medicale, apoi urmează consilierea lor de către medic cu privire la administrarea unor medicamente pentru combaterea agenților patogeni sau a infecțiilor fungice.

Trebuie măsurat și pH-ul vaginal, înainte de recoltarea secreției vaginale nu se face duș și nici spălături vaginale pentru că acestea pot influența rezultatul analizelor. De asemenea, analizele nu se fac în perioada menstruală. Sângele dar și sperma pot modifica rezultatele analizelor.

candidoza

Candidoza vulvovaginală este o infecție vaginală care apare foarte frecvent în rândul femeilor și se poate trata cu medicamente antifungice care se iau doar la recomandarea medicului. O astfel de infecție afectează și tractul gastro-intestinal și produce simptome specifice.

Citește și:  Modele de bustiere si sutiene sport ideale pentru antrenamente sportive de intensitate mare

Anumite mendicamente antimicrobiene, actul sexual, diabetul zaharat pot crea condiții ce favorizează apariția candidozei. Există mai multe tulpini de S. Albicans care duc la infecții vaginale, la modificarea florei vaginale, acestea se depistează prin analize medicale ale pruritului și secreției vaginale. Pentru tratament se pot folosi medicamente orale, unguente vaginale, care au rolul de a combate infecția.

O altă infecție vaginală care apare în mod frecvent la femeile active sexual este tricomoniaza, aceasta se transmite prin actul sexual de la persoana infectată la cea sănătoasă. Tricomoniaza este cauzată de parazitul Trichomonas vaginalis, acest microorganism se transmite prin contact sexual. Alte boli care sunt provocate de acest agent patogen sunt vaginita bacteriană și gonoreea.

Principalele simptome care apar în astfel de cazuri sunt: senzația de mâncărime, iritare, miros neplăcut, eritem, inflamație locală, edem, disurie, dureri abdominale, secreție vaginală anormală. Dacă nu se aplică un tratament pentru stoparea infecției se poate suferi de complicații grave, cum este de exemplu nașterea prematură. În ceea ce privește vaginita bacteriană, boala este asimptomatică în 50% din cazuri, de aceea nu este depistată la timp și numărul de cazuri este mare. Dacă se agravează poate da complicații ginecologice: inflamații pelvine, endometrită acută sau cronică post-avort și altele.

Factorii de risc ai îmbolnăvirii de vaginită bacteriană sunt: bolile cu transmitere sexuală, creșterea numărului de parteneri sexuali. O astfel de boală apare mai rar la femeile care nu au avut relații sexuale. Când se manifestă cu simptome este mai ușor de depistat la timp, în fază incipientă, ea poate da secreții vaginale omogene, anormale, pH vaginal crescut, miros neplăcut. Tratamentul constă în administrarea unor medicamente care distrug bacteriile ce au produs infecția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.