Clismă cu zer ProFlora, un bun remediu pentru normalizarea pH-ului colonului și refacerea bacteriilor prietenoase

0
660
Clisma pentru sănătatea colonului, Foto: davidtjsolomon.soup.io

Clisma cu zer ProFlora ajută în tratamentul afecțiunilor colonului provocate de infecții și consumul de antibiotice în scopul vindecării altor boli. În general antiboticele sunt medicamente cu ,,două tăișuri”, pe de o parte vindecă, iar pe de altă parte distrug bacteriile prietenoase care asigură microflora intestinală. Clisma cu zer este recomandată pentru stimularea organismului în lupta contra infecțiilor, pentru refacerea microflorei, pentru realizarea unei bune digestii și asimilarea substanțelor nutritive.

Clisma pentru sănătatea colonului, Foto: davidtjsolomon.soup.io

Clisma cu zer ProFlora constă în prepararea unei soluții diluate de zer ProFlora. Se amestecă 5 linguri de zer ProFlora cu 2 litri de apă distilată călduță și se folosește pentru clismă. Pentru clismă apa distilată trebuie să fie întotdeauna călduță, deoarece astfel puterea ei de eliminare a impurităților de pe pereții colonului este mai mare. Nu este bine ca apa să fie fierbinte deoarece va provoca un disconfort și nu se dorește acest lucru. De asemenea, apa rece nu este indicată pentru că va oferi și ea o stare neplăcută în timpul realizării clismei.

Metoda de pregătire a irigatorului este foarte simplă: se umple acest recipient cu soluția gata pregătită (din apă distilată și zer ProFlora). Introducerea canulei în anus trebuie să fie ușoară și să nu provoace niciun disconfort de aceea se recomandă ungerea capătului acesteia cu vitamina E uleioasă. Canula rectală se fixează pe tubul irigatorului, iar tubul de cauciuc la irigator. Temperatura soluției din irigator ar trebui să fie de aproximativ 35-37 grade Celsius. Poziția persoanei căreia i se face clisma trebuie să fie următoarea: va sta întinsă la orizontală, în decubit lateral stâng, va ține membrul inferior stâng întins iar cel drept flectat peste el. Sub regiunea sacrală se pune bazinetul. Se îndepărtează fesele persoanei respective, se introduce canula prin anus în rect, prin mișcări ușoare de rotație, până când se simte rezistența sfincterului anal. Canula se introduce pe o distanță de 10 cm. Se deschide robinetul irigatorului și apoi se reglează viteza de curgere a lichidului prin ridicarea irigatorului cu mâna. Persoana (căreia i se face clisma) trebuie să respire adânc, să stea calmă și să încerce să rețină soluția care i s-a introdus prin clismă timp de 10 minute. Pentru eliminarea soluției și materiei fecale se merge la toaletă sau se folosește bazinetul. Apoi se face toaleta regiunii anale pentru menținerea igienei.

Citește și:  Rețete naturale populare de tratament a urciorului (orjeletului)

Clisma cu zer ProFlora este foarte eficientă pentru normalizarea pH-ului colonului, tratamentul infecțiilor și a constipației, refacerea bacteriilor prietenoase și eliminarea materiilor fecale blocate în colon. Aceasta nu trebuie folosită de către persoanele care suferă de leziuni inflamatorii și ulcerative la nivelul mucoasei colonului, de apendicită, tumori ale colonului, hemoroizi, sângerare gastrointestinală, colită acută și alte boli acute ale cavității abdominale. Dacă apar dureri sau crampe în timp ce se realizează clisma, procedeul trebuie oprit pentru câteva minute și apoi reluat. Uneori astfel de stări apar datorită tensiunii musculaturii colonului. Clisma cu zer ProFlora se efectuează doar de 2-3 ori pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.