Condimentele ne influențează starea interioară și de sănătate

0
134
Condimentele ne influențează starea interioară și de sănătate

O dietă echilibrată este soluția cea mai bună pentru a ne menține sănătatea. În ajutor ne vin legumele și fructele, dar și condimentele care ne pot face să avem o stare interioară plăcută, să ne simțim mai bine. Este simplu de realizat acest lucru dacă se alege o alimentație sănătoasă și anumite condimente pentru a da un plus de aromă și gust la preparatele culinare.

Condimentele și mirodeniile ne influențează starea interioară și de sănătate. În articol prezentăm caracteristicile unor condimente importante, care este indicat să fie introduse în măncare, cel puțin pentru savoarea pe care o creează acesteia, dacă nu pentru starea pe care ne-o dă datorită elementelor din compoziția lor.

Ghimbirul

Este unul din condimentele cele mai sănătoase. Are efect de creștere a rezistenței organismului, de îmbunătățire a memoriei și a activității mentale, de combatere a stresului, oboselii, de intensificare a unor trăsături importante pentru orice persoană, cum ar fi determinarea și curajul.

Nucșoara

Intărește încrederea în forțele proprii, hotărârea, curajul, voința, capacitatea de a face față la orice situație, de a rezolva orice problemă, oricât de dificilă ar fi.

Citește și:  Aloe vera și alte remedii naturiste pentru îndepărtarea petelor roșii după epilare

Tumericul

Induce o stare de echilibrul, de meticulozitate, de a soluționa problemele într-un mod pașnic, după ce s-au analizat foarte bine consecințele. Tumericul te scapă de stările de nervozitate, supărare, îți oferă o stare de bine și de încredere în tine.

Coriandru

Ne întărește în fața situațiilor stresante, negative din viață, din realitatea ce ne înconjoară. Are efect benefic asupra psihicului, îl fortifică și astfel orice problemă va fi rezolvată cu mai mult curaj și încredere în sine.

Muștarul ne scapă de depresie, tristețe, ne ajută să ne relaxăm și să avem un somn liniștitor.

Curry

Ne scapă de lene și apatie, de stările proaste cauzate de stres, ne crește încrederea și ne face să devenim optimiști, ne îmbunătățește memoria și ne ajută să găndim rapid și clar în orice situație.

Piperul

Are efecte pozitive asupra organismului, dar nu trebuie utilizat în exces. Stimulează sucurile gastrice, ușurează digestia, ajută la absorbția nutrienților din alimente, este recomandat în cazuri de boli intestinale și ale sistemului digestiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.