
Acneea de pe corp apare din cauza transpirației din timpul verii, care nu se evaporă ușor de pe anumite zone cum sunt: coapsele, spatele și fundul. În zilele caniculare, transpirăm mai mult, mai ales dacă purtăm și îmbrăcăminte stransă pe corp sau din materiale sintetice. Căldura din timpul verii usucă pielea și acest lucru face ca pielea să nu mai aibă un aspect sănătos, anumite zone sunt ușor inflamate, altele sunt iritate din cauza excesului de sebum al glandelor sebacee și de celule moarte, iar bacteriile afectează și ele aspectul pielii și contribuie la formarea erupțiilor de tip acneeic.
Coșurile de pe fund sunt un fenomen neplăcut, iar pentru femei devin o adevărată catastrofă avand în vedere dorința lor de a avea pielea netedă și tonifiată. Aceste erupții apar din cauza faptului că anumiți pori ai pielii sunt astupați și astfel acele zone se înflamează, iar efectul este destul de inestetic.
Stilul de viață sedentar contribuie și el la o astfel de afecțiune, dar și igiena personală neadecvată, problemele hormonale, transpirațiile excesive și hipotermia. În anumite cazuri, coșurile de pe piele apar din cauza unei boli cu transmitere sexuală, sau unor alergii la produse cosmetice.
Pentru a scăpa de coșurile de pe fund este necesar să se dea o atenție deosebită și alimentației. Aceasta trebuie să fie săracă în grăsimi și bogată în fructe și legume. În cazul în care acestea se datorează unor boli, indicat ar fi să se apeleze la ajutorul unui medic dermatolog. Acesta va recomanda un tratament adecvat conform diagnosticului pe care il va pune în urma examenului medical. Nu este bine să se folosească tot felul de medicamente pentru uscarea pielii, mai ales dacă acestea nu au fost prescrise de un medic.
Igiena este foarte importantă pentru tratamentul și prevenirea coșurilor de pe piele. Trebuie să se evite uscarea tegumentului, de aceea după baie este bine să se folosească o cremă hidratantă.
Transpirația este unul dintre factorii care poate duce la dezvoltarea acestei afecțiuni, de aceea este bine să se folosească lenjerie din bumbac, aceasta se schimbă în fiecare zi mai ales dacă se transpiră foarte mult.
Iodul ajută la uscarea coșurilor, de aceea se poate aplica local, de două ori pe zi, cu ajutorul unei dischete demachiante.
Decoctul din plante medicinale are efect bun pentru pielea afectată de acnee. Se recomandă decoctul din mușetel deoarece are acțiune antiseptică; acesta se aplică de câteva ori pe zi și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Rostopasca este o plantă care are și ea efect de vindecare a coșurilor de pe piele, ea nu irita și nici nu produce uscarea exagerată a stratului epitelial de suprafață al pielii.
Cei care au tendința de a folosi alcool trebuie să știe că nu este indicat de dermatologi deoarece acesta nu vindecă acneea. Mai mult decât atât, alcoolul poate irita pielea.
Cei mai bun este acidul salicilic, deoarece acesta elimină celulele moarte, curăță porii, are efect antibacterian, de eliminare a punctelor negre și vindecare a coșurilor de pe piele. Se mărunțesc și se pun 3 aspirine netamponate în puțină apă, se amestecă bine, apoi se aplică local pe piele timp de câteva minute. În loc de apă se poate folosi iaurt natural, mai ales că acesta are efect benefic asupra tegumentului, calmează, dezinfectează, răcorește și ajută în prevenirea și ameliorarea petelor roșii, inflamațiilor, usturimilor și arsurilor solare.
La mine cosuri pe fund au aparut mai mult de la transpiratie si de la hainele pe corp. Problema a fost cum sa scap de ele chiar daca transpir sau macar sa apara f putine. Am mers pe la dermatolog si mi-a zis sa incep sa folosesc 3 produse pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai- de la thursday planation. Asa ca am inceput sa folosesc o crema antiseptica, un sapun si o sticluta de ulei.
Tot din categoria cosuri pe corp, am folosit aceste 3 produse si pentru spate si le-a vindecat. Le recomand, la mine au dat rezultate .