Creșterea excesivă a părului la nivelul feței și suprafeței corporale la femei – Hirsutism: Ce trebuie să știm?

0
882
Creșterea excesivă a părului la nivelul feței și suprafeței corporale la femei – Hirsutism Ce trebuie să știm

Despre femeia cu hirsutism la nivelul feței se spune că are barbă. Acest lucru poate părea cu mulți ani în urmă o ciudățenie a naturii însă, în prezent, ridicolul este depășit, o femeie poate duce o viață normală pentru că există tratament pentru hirsutism. Cert este că afecțiunea poate produce jenă, rușine pentru aspectul fizic, dar, având în vedere creșterea părului pe fond hormonal, tocmai aici trebuie îndreptată atenția medicilor și tratată problema de sănătate.

Creșterea excesivă a părului în anumite zone cutanate, pe brațe, spate, zona de sub nas, la bărbie și obraji, reprezintă motive plauzibile pentru o femeie de a se îngrozi atunci când se privește în oglindă. Primele semne de hirsutism pot să apară la pubertate din cauza tulburărilor hormonale.

Părul nedorit poate să apară pe față, pe brațe și membrele inferioare încât să fie necesară raderea acestuia, dar odată cu înaintarea în vârstă poate crește pe o suprafață mai mare a corpului. Din păcate problema este la nivel hormonal și necesită tratament medical. Potrivit specialiștilor în domeniul medical cauzele acestei afecțiuni sunt de natură endocrină dar și neendocrină.

Hirsutismul poate fi asociat și cu hipertrofia clotoridiană, alopecia sau cu îngroșarea vocii. Tulburările endocrine ale glandelor suprarenale, ale ovarelor sau ale glandei hipofize sunt cauze ale creșterii excesive a părului în zone nedorite ale corpului. În ceea ce privește cauzele neendoricrine medicii spun despre acestea că ar fi: administrarea de medicamente progestative, cu androgeni, factorii familiali și rasiali.

Citește și:  Alege incaltaminte cu toc din colectia brandului Nine West la preturi reduse cu 46%

Femeile care suferă de hirsutism au o viață complicată, deoarece această afecțiune a părului le poate crea probleme în ceea ce privește sexualitatea, expunerea socială, etc. În plus, ele pot dezvolta și afecțiuni cutanate: acnee pe față, piept și spate, iritații mai ales dacă au pielea sensibilă. Hirsutismul se ameliorează în perioada menopauzei deoarece atunci producția de hormoni scade.

Pentru a scăpa de aspectul păros al corpului există câteva opțiuni de tratament simple. Acestea se aleg în funcție de gradul de pilozitate, de evaluarea diagnosticului de către medic, de modul cum suportă pacienta această afecțiune care îi creează un disconfort legat de aspectul fizic. În general, orice femeie care are o astfel de problemă de creștere excesivă a părului în zone cutanate androgen dependente vrea un tratament care să funcționeze cât mai repede și care să-i reducă suferința legată de aspectul fizic neplăcut.

Pentru tratamentul hirsutismului se folosesc medicamente speciale, glucocorticoizi, antiandrogeni, contraceptive. În ceea ce privește tratamentul cosmetic se poate recurge la epilarea electrică, mecanică, la decolorarea firelor de păr, folosirea cremelor depilatoare care dizolvă firele de păr, sau raderea acestora cu lama.

De asemenea, tratamentul cu laser este eficient deoarece poate ajuta la distrugerea firelor de păr și stoparea creșterii acestora. Sunt necesare mai multe ședințe de tratament cu laser pentru a acționa asupra tuturor firelor de păr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.