Crezi că toți resimțim aceleași dureri de spate? Iată câte tipuri de dureri de spate există

0
204
Crezi că toți resimțim aceleași dureri de spate Iată câte tipuri de dureri de spate există

Fiecare om reacționează diferit la dureri iar în plus cauzele lor subiective nu coincid cu factorul declanșator și intensitatea durerilor. Spunem acest lucru, deoarece în general intensitatea durerii semnalată de o persoană dar și modul cum suportă ea durerea este în funcție de sistemul ei nervos.

În plus, acestea depind și de gradul de oboseală, de epuizare nervoasă și fizică a persoanei respective, de alte dureri anterioare pe care le-a trăit și alți factori ce țin de starea ei de sănătate. O persoană poate simți o anumită durere ca fiind minoră, iar alta poate simți același tip de durere ca fiind chinuitoare. Durerile au un apect fizic și unul psihic.

Un lucru este cert, fiecare om își dorește să știe de ce simte la un moment dat o durere de spate, vrea să afle cauza declanșării ei, să înțeleagă ce s-a întîmplat și eventual să găsească o soluție pentru ameliorarea acesteia.

Când se declanșează durerea, creierul va primi un semnal transmis din corp de nervii periferici dar și de măduva spinării și va interpreta acest semnal sub forma unei stări dureroase.

Durerea este un simptom care trădează o anumită problemă fie ea apărută de puțin timp, sau una mai veche. Neurotransmițătorii sunt mesagerii durerii, a semnalelor dureroase și sunt substanțe chimice. Acești neurotransmițători iau naștere în celulele fibrei nervoase și au rolul de a duce mesajul până la creier, unde este interpretat de acesta.

Citește și:  Dieta smoothie sau regim pe bază de cocktail-uri pentru scăderea în greutate

dureri de spate

Durerea de spate poate fi acută și cronică

Cea acută apare brusc și poate fi surdă sau din contră severă, intensitatea ei poate varia. Durerea acută apare din cauza unui traumatism sau la efort, când se cară greutăți prea mari, sau din cauza unor probleme de sănătate.

Durerea cronică este de durată, poate ține și o lună și jumătate. Este o durere greu de suportat, persistentă, uneori este mai slabă, dar alteori este moderată sau intensă. În general apare datorită unor probleme ale spatelui, din cauza artritei, unor dezechilibre musculare, unei posturi incorecte sau curburi anormale a coloanei vertebrale.

Durerea de spate iradiantă poate fi de mai multe tipuri și provocată de anumite afecțiuni. Când este simțită ca durere de spate, de braț sau piept este vorba despre angină sau atac de cord. În infecții pulmonare apare durerea în partea mediană a spatelui. Când sunt afecțiuni ale vezicii biliare apar dureri sub omoplat.

La femei pot să apară dureri în regiunea inferioară a spatelui în perioada menstruală sau în cazuri patologice de inflamare a uterului. Ulcerul gastric sau cancerul pot da dureri între omoplați. Inflamarea pancreasului provoacă durere intermitentă în mijlocul spatelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.