Cum se manifestă tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție la adulți? ADHD-ul este o problema de comportament

0
194
Cum se manifestă tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție la adulți ADHD-ul este o problema de comportament

ADHD este o tulburare de hiperactivitate sau deficitul de atenție, lipsa de concentrare la anumite persoane. Se poate manifesta frecvent sau mai rar (astfel încât se observă mai greu). În ultimii ani a crescut numărul de pacienți cu deficit de atenție iar acest lucru este îngrijorător, arată faptul că populația suferă în primul rând de depresie, stres, stări frustrante și este predispusă la consum de droguri și la fumat.

Persoanele care au ADHD ignoră persoanele care le vorbesc, nu sunt organizate, încurcă lucrurile, sunt rapid distrase de ceva din jurul lor, sunt mereu agitate, vorbesc mult, nu au răbdare, dau impresia că sunt în mod continuu în mișcare. Simptomele de hiperactivitate sunt caracteristice celor care au deficit de atenție.

Tulburarea ADHD este o problemă de comportament la adulți. Aceșta întârzie la locul de muncă deși știu că acest lucru nu îi va avantaja deloc în atingerea obiectivelor. De asemenea, reușesc cu greu să-și ducă la bun sfârșit sarcinile de muncă, nu se concentrează destul de bine, iar dacă sunt șoferi, au o tendința de a face accidente din cauza neatenției.

Astfel de pacienți sunt agitați, dezorganizați, au probleme de memorie, de angajament, de respect de sine, sunt apatice, impulsive, au tulburări de dispoziție, se controlează cu greu, au izbucniri de furie necontrolată, astfel își afectează negativ și relațiile personale și cele cu persoanele din jur.

Citește și:  Vitiligo

ADHD

Faptul că această tulburare apare la adulți se datorează neurotransmițătorilor mai puțini activi în zona creierului care ține de atenție. Un astfel de dezechilibru de substanțe chimice cerebrale poate fi genetic, deci, genele au un rol important în declanșarea acestei boli.

Complicațiile deficitului de atenție la adulți pot fi depresia, anxietatea, abuzul de alcool, de droguri, impulsivitatea, performanța slabă la muncă, dificultatea de ține minte anumite lucruri, problemele de concentrare, tulburarea obsesiv-compulsivă, riscul de a face accidente sau de a suferi anumite leziuni sau traume din neatenție, relații personale dificile, izolarea, posibilitatea de a fi concediat din cauza dificultății îndeplinirii sarcinilor de muncă.

Pentru tratament se recomandă medicamente antidepresive și substanțe stimulente care de-a lungul anilor au dat rezultate bune. Din păcate, prin administrarea acestor medicamente se poate ajunge la dependență, iar dacă sunt depășite dozele apar efecte secundare de: insomnie, cefalee, scăderea poftei de mâncare, anorexie, iritabilitate, dureri abdominale, pierderea în greutate.

Pentru ameliorarea problemelor comportamentale se recomandă anumite terapii pentru a scăpa de anxietate, depresie, pentru creșterea respectului de sine, pentru relaxare, reducerea stresului, îmbunătățirea relațiilor profesionale și personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.