De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o găti?

0
138
Carnea de pui, Foto: kitchenfrau.com

Știați că nu este bine de a spăla carnea de pui înainte de a o găti? Deși această metodă se aplică pe orice carne, totuși pentru a scăpa de microbi, carnea de pui nu este bine să fie spălată cu apă. Dacă am ține cont de practicile corecte în materie de gătit nu ar trebui să spălăm carnea de pui înainte de a o găti, deși acest lucru pare destul de logic pentru noi.

Oamenii au ajuns să facă multe confuzii în ceea ce privește alimentele care trebuie sau nu spălate înainte de a le găti, iar aceasta din cauză că îi preocupă mai mult murdăria decât bacteriile. Siguranța alimentară trebuie să fie principala preocupare a persoanelor ce gătesc și de aceea este important să fie precaute.

De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o găti?

Apa folosită pentru a spăla carnea de pui nu îndepărtează microbii în sensul de reducere a numărul lor, ci doar îi împrăștie și riscul de infecție alimentară crește. Din păcate oamenii sunt convinși că trebuie neapărat să spele carnea de pui înainte de a o găti însă ar trebui să știe că fac mai mult rău și în acest fel nu se protejează.

Citește și:  Gesturile buzelor incredibil de expresive pot dezvălui personalitatea interlocutorului

Prin intermediul apei, microbii sunt imprăștiați în jur, pe chiuvetă, vase, fundul pentru tăiat, diferite ustensile de bucătărie, etc. Astfel microbii pot ajunge și pe alte preparate culinare, pe salată, pâine și multe altele. Apa nu distruge agenții patogeni, nu omoară bacteriile, ea reduce doar o mică parte din microbii de pe carne. Pentru a te proteja de bacterii trebuie să manipulezi carena de pui cât mai puțin și să o încălzești la 74 de grade Celsius.

Carnea de pui poate ascunde bacterii sau germeni periculoși care sub acțiunea apei, prin spălare, nu sunt distruși, în plus pot fi imprăștiați în jur și astfel riscul de infecție crește. Un număr mare de bacterii poate duce la intoxicație alimentară sau infecții gastro-intestinale. În astfel de cazuri apar simptome de crampe abdominale, dureri de cap, diaree, stări febrile și alte stări neplăcute caracteristice infecțiilor cu anumite tipuri de bacterii.

Cele mai periculoase bacterii ce pot să apară pe carnea de pui contaminată sunt Campylobacter și Salmonella, acestea pot provoca toxiinfecție alimentară și chiar deces. În ultimii ani au fost semnalate numeroase cazuri de îmbolnăviri de pe urma consumului cu alimente contaminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.