Diareea călătorului, tulburări digestive în concediu – Vezi cele mai simple remedii care vindecă diareea

0
594
Diareea călătorului, tulburări digestive în concediu - Vezi cele mai simple remedii care vindecă diareea

Diareea călătorului se poate trata și fără a avea nevoie de ajutorul unui medic. Această problemă de sănătate afectează mulți oameni care fac călătorii și uneori poate strica cheful de petrecere a vacanței.

Simptomele care apar sunt de scaune moi și apoase, stare de deshidratare și crampe abdominale. Principalii vinovați ai acestei afecțiuni sunt agenții patogeni din apa contaminată sau din alimente, dar mai ales infecția cu Escherichia coli. Alte bacterii care produc diareea călătorului sunt Sallmonela și Campylobacter. Rehidratarea organismului este prima măsură de prim ajutor și se face cu apă fiartă și răcită sau apă plată îmbuteliată. Nu se consumă apă prea rece (băuturi cu gheață) și nici prea fierbinte (ceaiuri, supe).

Dacă diareea se manifestă prin scaune apoase, stări de greață și vărsături, durere și crampe abdominale este clar că infecția deja s-a produs. Astfel de simptome dispar cam în 5 zile, însă dacă ești în concediu, o parte din vacanță deja te vei simți rău și deci perioada de relaxare este compromisă. Oriunde ai călători, în țară sau în străinătate, trebuie să ai grijă și de sănătate, să fii atent la ce mănânci, să speli fructele și legumele proaspete înainte de a le consuma și să bei apă din surse sigure, necontaminate.

Diareea călătorului este destul de dificil de suportat, iar uneori poate fi intensă și însoțită de stări febrile, scaune cu firișoare de sânge și mucus, care indică faptul că ai nevoie de un tratament special medical. Uneori este necesară administrarea de medicamente antibiotice pentru ameliorarea simptomelor și pentru a grăbi vindecarea.

Regula cea mai simplă de a preveni diareea călătorului este spălatul mâinilor cât mai des, cu apă și săpun. Medicii spun că în acest fel scade riscul de îmbolnăvire cu 50%. Dacă situația nu este foarte gravă poți recurge la câteva remedii eficiente din care cel mai important este să bei multă apă. Datorită scaunelor apoase se pierde apă din corp și de aceea rehidratarea este vitală, pentru a compensa pierderile de fluid din organism.

Întotdeauna culoarea urinei trebuie să fie galbenă-deschisă, dacă aceasta este spre portocaliu sau mai închisă trebuie detoxifiat organismul, iar prin consumul de apă și ceaiuri se pot elimina toxinele din corp. Urina de culoare închisă indică afecțiuni și boli ale rinichilor.

Citește și:  Probleme comune cu sarcina

ceai de menta

Ceaiul de mentă este cel mai simplu remediu împotriva diareei. Este suficient să adaugi o linguriță cu frunze de mentă la o cană cu apă clocotită, să lași să infuzeze 10 minute, apoi strecori lichidul și-l bei neîndulcit. Acest ceai este foarte eficient în cazuri de diaree, ameliorează simptomul de scaun moale imediat. Se poate bea și rece, ca o băutură răcoritoare, dar să nu fie cu gheață.

Există și medicamente pentru tratamentul diareei care se iau de la farmacie, fără prescripție medicală. Unul dintre acestea este subsalicilat de bismut care este folosit și în prevenirea afecțiunii, nu doar pentru tratamentul ei.

Alimentația trebuie să fie alcătuită din banane, orez, cartofi deoarece acestea ameliorează simptomele de scaune moi. Nu sunt indicate alimentele bogate în fibre deoarece pot afecta sistemul digestiv care este deja iritat. Cele mai bune sunt alimentele care se digeră ușor, care permit tractului digestiv să se ,,odihnească”. Trebuie evitate produsele lactate, cafeaua, alcoolul, produsele prea sărate sau condimentate. Ceaiul de mușețel și de frunze de zmeur ajută în crizele de diaree. Pentru calmarea crampelor abdominale este bun ceaiul de ghimbir.

Vărsăturile și diareea provoacă deshidratare puternică, de aceea este bine să se folosească lichide pentru rehidratare, care au rolul de a acoperi deficitul de lichide pierdute și electroliți din apă. Dacă stările febrile sunt peste 38,6 grade Celsius poate fi nevoie de rehidratare intravenoasă.

În cazuri de toxiinfecție alimentară se poate restabili activitatea sistemului imunitar al organismului prin tablete de cărbune, care se găsesc la plafare și farmacii. Se iau 6 tablete de cărbune pentru neutralizarea și eliminarea toxinelor din sânge și din organism. Tabletele de cărbune ajută și la eliminarea toxinelor din colon și întărirea scaunului, deci sunt eficiente în tratamentul diareei.

Pentru acoperirea deficitului de minerale creat prin diaree se recomandă consumul de alge care sunt bogate în astfel de nutrienți și au toate vitaminele.

Vitamina E este indicată pentru protecția membranei celulelor țesutului colonului. Suplimentele de calciu și magneziu restabilesc pierderea de calciu din organism. Magneziu la fel ca și vitamina D ajută la absorbția calciului în organism. Suplimentele de potasiu trebuie folosite deoarece prin diaree se pierde și acest mineral din organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.