Daca vrei sa slabesti rapid (pana la 3 kilograme in 5 zile), trebuie sa incerci dieta cu iaurt. Cei care au tinut-o spun ca nu este deloc grea, mai ales daca iti plac lactatele. Aceasta a castigat destul de mult teren in fata dietelor clasice pentru ca intr-adevar functioneaza intr-un timp relativ scurt, nu privesti regimul ca pe o lupta pe care o dai cu tine si al treilea motiv este pretul accesibil. Dupa cum bine stii, sunt unele diete care impun alimentele si nu te lasa sa le inlocuiesti. Acestea pot fi scumpe si nici macar nu sunt satioase.
Exista mai multe diete cu iaurt, dar trebuie sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine. Inainte de asta trebuie sa stii felul in care alegi iaurtul pe care il vei consuma timp de 5 zile. Nu te gandi imediat ca „toate sunt la fel” pentru ca te inseli. Unele pot fi bogate in grasime, altele in indulcitori, coloranti si conservanti. Cel mai bine este sa cumperi iaurt dietetic ce nu are grasime deloc. Daca vrei, poti consuma si iaurt ce are pana in 4% grasime, este considerat a fi „low fat”.
Dieta cu iaurt trebuie sa se tina maximum 5 zile pe saptamana in care se vor pierde pana la 3 kg.
In cazul in care vrei sa slabesti mai mult de atat, trebuie sa faci pauza 2 zile. De exemplu, daca incepi dieta luni, o vei tine pana vineri inclusiv. Sambata si duminica vei face pauza, dar abtine-te de la bunatatile ce se afla prin frigider. Te sabotezi singur, daca nu incerci sa mananci echilibrat in cele 2 zile.
In toate cele 5 zile trebuie sa servesti cele trei mese principale si sa nu sari peste niciuna, pentru ca iti poti dezechilibra organsimul.
In prima zi, la micul dejun, se va consuma o felie de paine neagra, 300 de grame de iaurt dietetic si ca desert se va servi 300 de ml de suc natural de fructe in care nu se va adauga niciun pic de zahar sau alti indulcitori. Dieta cu iaurt implica consumarea la pranz a 200 de grame de peste fiert (si NU prajit), o felie de paine prajita si 300 de grame de iaurt. Seara (pana in ora 18, 19 cel tarziu) se va servi o felie de paine prajita cu 300 de grame de iaurt.
In a doua zi se schimba usor meniul. De dimineata vor ramane cele 300 de grame de iaurt cu felia de paine, insa va disparea sucul de fructe. La masa de pranz se vor servi 200 de grame de vita fiarta sau fripura la gratar, 300 de grame de iaurt si 2 fructe (de preferat mere). Aveti mare grija pentru ca atunci cand alegi fructele trebuie sa te feresti de cele bogata in zaharuri cum ar fi bananele, strugurii, etc. Seara ai in meniu o chifla graham si 300 de grame de iaurt.
In aceasta dieta cu iaurt, ziua a treia este identica cu ziua intai pentru ca se vor consuma aceleasi alimente.
In ziua a patra vei consuma la micul dejun 300 de grame de iaurt si o felie de paine prajita. Pranzul va contine 200 de grame de friptura la gratar, 300 de grame de iaurt si 2 fructe. La cina vei avea 200 de grame de peste preparat in aburi sau la gratar (nu conteaza) si 300 de grame de iaurt.
Cea de-a cincea zi nu vine cu nicio schimbare in meniu, meniul va trebui sa contina alimentele din prima zi.
A doua dieta cu iaurt este una mai drastica decat cea precedenta, intrucat se vor consuma foarte putine alimente, iar durata ei este de maximum 3 zile. Dupa 3 zile se poate relua in cazul in care vrei sa slabesti mai mult de 2-3 kg. Asadar, la micul dejun se consuma doar iaurt cu fructe. Nu exista o cantitate anume, asa ca mananci cat poti, pana te saturi. Pranzul consta intr-o salata peste care se adauga dressing-ul format din iaurt amestecat cu lamaie. La cina trebuie sa servesti 150 de grame de iaurt degresat sau „low fat” pe care il poti amesteca cu putina dulceata.
Daca doresti sa incepi sa tii aceste diete cu iaurt, trebuie sa ai in primul rand o sanatate de fier. Nu te „aventura” sa tii tot felul de cure de slabire care sa aiba efecte imediate asupra organismului, sa slabesti mult intr-o perioada scurta de timp pentru ca vei fi lipsit in permanenta de energie. Nu este recomandat sa tii regimul daca ai probleme cu stomacul, iar cel mai important este sa bei cat mai multe lichide (1,5-2 litri de apa asigura o buna functionare a organismului pe durata intregii zile).
Cel mai bine ar fi sa te prezinti la un nutritionist si sa alcatuiti impreuna regimul pe care il vei urma.