Distracțiile sunt și ele sănătoase – Cum vă puteți relaxa mintea în timpul acestei pandemii?

0
105

Un stil de viață adecvat ne ajută cu siguranță să ne menținem sănătatea organismului. Pentru asta, este important să ne relaxăm, să evităm stresul și epuizarea. Experții au spus că distracțiile sunt bune pentru sănătate și pentru scăderea în greutate.

Navigare rapidă în articol:

  1. Distracția este bună pentru sănătate
  2. Lucruri distractive în timpul liber

1. Distracția este bună pentru sănătate

Secretul succesului este să înveți cum să reacționezi în diferite momente din viață. Într-o situație de criză organismul are nevoie de energie, iar cortizolul este cel care ne oferă satisfacție imediată. Corizolul în doză mică ajută corpul să răspundă la stres. Produs în doze mari, cortizolul face ravagii în organism. Energia generată de cortizol, ne poate produce schimbări de dispoziție, foame și oboseală.

Oamenii în general își doresc să se distreze, să trăiască viața cu entuziasm. Psihologii recomandă: „Trăiește, zâmbește, iubește – dar evită să devii melodramatic!” Distracția face bine la sănătate, viața trebuie trăită cu entuziasm de tine, cu țeluri clare, fără a cădea în capcana vizunii pe care o au alți oameni despre propria ta persoană.

2. Lucruri distractive în timpul liber

Una dintre cele mai populare distracții în pandemie este petrecerea timpului liber cu familia, sau cu prietenii apropiați. Asta poate îmbunătăți calitatea relațiilor și oferi o stare de bine. De exemplu, plimbarea câinelui cu cei din familie, după-amiaza, este un mod distractiv de petrecere a timpului liber.

Jocurile online sunt și ele distractive, mai ales că vă oferă posibilitatea să petreceți câteva momente de entertainment. Puteți opta pentru a vă distra în weekend în fața jocurilor preferate, la un operator serios dintre cei acreditați ONJN, precum NetBet.

Sportul este distractiv și face bine la sănătate

Există diferite hobby-uri active care sunt instrumente puternice, prin care putem obține o condiție fizică mai bună. De exemplu, mișcările de rotație în mai multe planuri, care se fac în tehnicile yoga sau în timpul dansului, ne mențin trupul funcțional și sănătos. Anumiți medici au spus că sportul trebuie văzut ca pe un antrenament în care te joci, prin care îți menții corpul în formă.

Numeroase exerciții fizice, precum mișcările de coordonare ale mâinilor, fandările laterale, pilates pot avea un efect benefic asupra creierului, în menținerea și îmbunătățirea echilibrului.

Citește și:  Tipul somatic - sau cum suntem de fapt

Plimbarea în natură

Cea mai sănătoasă distracție este plimbarea în natură, mersul pe jos într-un decor natural, la aer curat. Unii oameni au un stil de viață sedentar, iar asta îi face să mănânce mai mult și să adauge prea multă greutate corpului.

Plimbările la pădure, în parc sau pe malul unei ape sunt o metodă excelentă de a ne îmbunătăți sănătatea. Aerul proaspăt este bun pentru sistemul respirator și pentru imunitate.

Mersul pe jos face bine creierului, îmbunătățește starea de spirit și de sănătate. În timpul mișcării, corpul se dezmorțește, creierul se oxigenează, iar mușchii sunt puși în mișcare. Specialiștii au spus într-un articol de pe theguardian.com, că mersul pe jos ne face mai sănătoși, mai înțelepți și mai fericiți. Cu cât ne mișcăm mai mult, cu atât creierul va funcționa mai bine.

Oamenii se distrează producând artă

Mulți oameni se simt grozav când fac artă. Ei își exprimă sentimentele prin diferite mijloace – pictură, desen – iar asta le oferă o mare satisfacție. Probabil ați auzit de terapia prin artă și de beneficiile ei.

Activitățile creative îmbogățesc viața de zi cu zi, stimulează mintea și dezvoltă abilitățile artistice. De pildă, pictura oferă oamenilor posibilitatea de a-și dezvolta imaginația și de a trăi o bucurie nesfârșită și o satisfacție grozavă. Pictura este un instrument pentru a deveni o versiune mai bună a ta și de a experimenta mai mult.

Alte activități distractive potrivite pentru orice persoană

Dacă te simți plictisit și nu vrei să urmărești seriale la TV, poți găsi diferite activități în aer liber, pentru weekend, mai ales că este sezonul de iarnă. În acest anotimp, există multe lucruri de făcut, care sunt distractive și care te ajută să faci față plictiselii. Dintre acestea fac parte o serie de hobby-uri și sporturi de iarnă: patinaj, schi, săniuș, drumeții, pescuit la copcă, etc.

Dacă este prea ger, poți opta pentru activități în interiorul casei, precum sunt: jocurile de societate, cluburile de carte, karaoke, cursurile de dans sau de yoga online, petrecerile cu cei din familie și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.