Doctorul Melissa Pynnonen spune că dacă vă clătiți nasul cu apă sărată puteți elimina alergiile

0
270
Irigația nazală cu apă caldă și sare, Foto: setshatra.com

Dr. Melissa Pynnonen este specialist ORL (ureche, nas și gât) și professor la Universitatea de medicină din Michingan, departamentul ORL. Acest medic poate trata laringita acută, sinuzita acută, rinita alergică, amigdalita acută și cronică, paralizia Bell, surditatea, deviația de sept, amețeala, disfagia, boala cu reflux gastroesofagian, durerile mari de cap, disfonia sau răgușeala, sângerările nazale, otita medie, cancerul oral, laringita, inflamația gâtului, perforarea timpanului, creșterea secrețiilor nazale, pierderea mirosului, etc. Potrivit celor spuse de Dr. Melissa Pynnonen există un remediu eficient pentru alergiile de primăvară – apa caldă cu sare.

Irigația nazală cu apă caldă și sare, Foto: setshatra.com

Clătiți-vă nasul cu apă sărată și puteți elimina alergiile și congestia nazală.

Acest tratament este simplu de realizat și ajută și în prevenirea alergiilor de primăvară. Se pune sare în apă caldă și se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Trebuie să fie doar un sfert de linguriță de sare la opt uncii de apă caldă. Pentru tratament se recomandă clătirea separată a fiecărei nări. Mai ușor de realizat este dacă se folosește o seringă fără ac. Apa caldă cu sare ajută în tratamentul alergiilor de primăvară și nu necesită administrarea medicamentelor pentru calmarea simptomelor acestor afecțiuni. Tratamentul nu este dificil și ajută la decongestionarea căilor nazale și a sinusurilor.

Citește și:  Bea apă dimineața, timp de o lună, pe stomacul gol! - Beneficii extraordinare pentru sănătate

Se poate face și inhalare cu aburi ce provin din apă clocotită în care s-a dizolvat sare. Acest procedeu este foarte bun pentru tratamentul gripei și răcelii. Pentru inhalare cu aburi se poate alege sarea iodată, sarea gemă sau sarea de mare. În urma tratamentului se realizează curățarea nărilor, dezinfectarea lor, lichefierea secrețiilor nazale, eliminarea mucusului, stimularea circulației sângelui. Apa cu sare este un bun remediu pentru bolile respiratorii. Poate ajuta în ameliorarea simptomelor acestor boli acute și cronice ale căilor respiratorii, poate combate răceala, alergiile, bolile pulmonare, pneumonia, inflamațiile sinusurilor, astmul bronșic, infecțiile cavității bucale, nazale, gâtului, plămânilor și bronhiilor.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.