Exercițiu pentru spate – Tracțiune inversă a barei din poziția șezând

0
134
Tracțiune inversă a barei din poziția șezând, Foto: gymbeginner.hk

Acest exercițiu se face la dispozitivul de tracțiune (helcometru) și ajută la dezvoltarea mușchilor spatelui. Este recomandat culturiștilor începători sau amatori care doresc să-și lucreze spatele. De asemenea este folosit de culturiștii profesioniști deoarece permite consolidarea multor grupe musculare (mai ales mușchii dorsali). Un astfel de exercițiu poate fi explicat de instructorul de la sala de sport și astfel el se poate învâța și executa corect pentru a nu fi un risc de accidentare.

Tracțiune inversă a barei din poziția șezând – Mod de realizare a exercițiului

Trebuie să ai un dipozitiv de tracțiune (sau un aparat numit helcometru). Stai pe banca dispozitivului, îți fixezi coapsele sub opritoarele acestuia (coapsele să fie strâns lipite de bancă) și apuci cu palmele bara acestuia (de capetele îndoite), dar ții palmele către tine pentru a realiza priza inversă, astfel tracțiunea va fi inversă.

Foarte important este ca palmele să fie destul de mult depărtate una de cealaltă pe bara helcometrului, distanța dintre ele să fie corespunzătoare lățimii umerilor. Întinzi brațele și prinzi bara dispozitivului cu palmele, tragi bara astfel încât să o aduci la nivelul pieptului, mai exact la nivelul claviculei. Menții capul drept, bărbia sus, privirea înainte, spatele puțin arcuit și abdomenul supt.

Citește și:  Poti scadea usor in greutate si dobandi o talie de viespe folosind cercurile de gimnastica si masaj!

Trebuie să tragi de bară cu puțină forță, dar să nu te apleci pe spate. De asemenea nu este bine să duci bara doar până la nivelul bărbiei deoarece astfel nu vei lucra cum trebuie mușchii spatelui și exercițiul va fi mai puțin eficient. După ce ai coborât bara până la nivelul claviculei, menții poziția o secundă, apoi trebuie să lași greutatea să ajungă lent în poziția de pornire, dar să limitezi viteza, să opui rezistență prin mișcare încetinită.

Când bara a ajuns sus, în poziția inițială, vei avea spatele contractat și brațele întinse. Se înspiră în timp ce revii în poziția de început a exercițiului. Se expiră în timp ce aduci bara către claviculă, sau spre mușchii pectorali superiori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.