Exercițiul SĂGEATA consolidează musculatura lombară

0
135
Exercițiul SĂGEATA consolidează musculatura lombară

Acest exercițiul este unul din cele mai simple și mai eficiente pentru consolidarea mușchilor spatelui dar și pentru îmbunătățirea posturii corpului. Nu este dificil de realizat și nici nu necesită mult timp pentru repetarea lui. Este recomandat mai ales pentru consolidarea musculaturii din zona lombară, dar și pentru tonifierea întregului spate. Exercițiul pune în mișcare mușchii spatelui, dar și musculatura umerilor, gâtului și pieptului.

Exercițiul SĂGEATA:

Pentru realizarea exercițiului este bine să ai o saltea de gimnastică. Pentru a sta mai confortabil poți folosi și un prosop rulat pentru a-ți sprijini capul, il pui sub frunte. Trebuie să ai picioarele goale, să fii sumar îmbrăcat, doar cu un tricou și colanți sport până la genunchi.

Te întinzi pe saltea, cu fața în jos, picioarele le ții cu tălpile apropiate, iar brațele întinse pe lângă corp și palmele cu fața în sus. Înspiri și expiri, încordezi mușchii abdominali, ridici pieptul și capul, duci brațele orizontal, menținându-le întinse spre spate. Ceafa și spatele le ții în linie dreaptă pe parcursul acestei mișcări, iar la final menții poziția timp de 5 secunde.

Citește și:  De ce mămăliga este preferata nutriționiștilor? Află secretele ei!

Inspiri și cobori brațele și pieptul, astfel încât ajungi în poziția inițială a exercițiului. Picioarele, genunchii, coapsele le ții pe saltea pe tot parcursul exercițiului. Tălpile le poți depărta puțin dacă îți este mai ușor în realizarea exercițiului. Nu trebuie să-ți tensionezi mușchii picioarelor, încercă doar să te sprijini cu ele pe sol.

Pentru a obține rezultatele dorite este bine să repeți exercițiul de 5 ori și să-l realizezi în fiecare zi.

Exercițiul SĂGEATA este bun pentru stenoza spinală deoarece ajută la calmarea durerilor din zona lombară. Stenoza spinală reprezintă o afecțiune care constă în îngustarea canalului spinal ce este cauzată de osteoartrită sau procesul de îmbătrânire a corpului. Această îngustare nu lasă loc nervilor să se ramifice și să circule în mod normal, astfel apar inflamații ce dau simptome de durere, amorțeală, crampe, slăbiciune în spate, brațe și picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.