Te confrunți cu pielea grasă? Iată care sunt nutrienții pentru pielea grasă

0
169
Te confrunți cu pielea grasă? Iată care sunt nutrienții pentru pielea grasă

Dacă glandele sebacee au tendința de a produce mai multă grăsime decât are nevoie pielea pentru a fi lubrifiată în mod normal, înseamnă că ai pielea grasă. La prima vedere poate că această problemă a tenului nu pare atât de serioasă, însă, acest exces de grăsime ce este secretat de glandele sebacee poate provoca înfundarea porilor și astfel apar pete pe față.

De asemenea, pielea grasă predispune la erupții de coșuri, la marirea porilor, la un aspect inestetic, lucios și unsuros. Un factor important ce mărește porii este fumatul, deci renunțați la țigări. Majoritatea persoanelor moștenesc această afecțiune (de piele grasă) de la părinți, medicii consideră că este ereditară. Cele mai afectate zone sunt: bărbia, nasul, fruntea, dar și zona superioară a spatelui.

Există o serie de factori care stimulează glandele sebacee să producă mai intens grăsime, în cantitate mai mare. Dintre aceștia fac parte: temperatura mare din timpul verii, umiditatea atmosferică, schimbările hormonale, dietă, sarcina, produsele cosmetice, medicamentele contraceptive.

Pielea este afectată de alimentația pe care o avem zilnic. Aceasta trebuie să fie completată de nutrienți care ajută în tratamentul și prevenirea afecțiunilor de la nivelul ei.

Pentru regenerarea pielii se recomandă vitamina A amestecată cu carotenoide care se iau timp de 2-3 luni în doza stabilită de medic sau care apare pe prospectul produsului. Există și un produs foarte bun pentru piele, care are acțiune de abraziv chimic gradual și grăbește curățarea straturilor pielii, lăsând tenul ca nou, și care se numește Tretinoin sau Retin-A, dar se ia doar cu rețetă sau la recomandarea medicului.

De asemenea complexul de vitamine B și în plus vitamina B12 va crea un tonus sănătos pielii și în special tenului. O altă vitamină excelentă pentru piele este cea sub forma de d-alfa-tocoferol sau altfel spus vitamina E care se știe că este ideală pentru combaterea radicalilor liberi și deci în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Tot pentru distrugerea radicalilor liberi se poate folosi produsul Superoxid dismutază ce se administrează conform dozei indicate pe prospectul său.

Foarte eficiente sunt capsulele de ulei din semințe de in sau din ulei de primula deoarece acestea oferă organismului și desigur pielii necesarul de acizi grași esențiali care au rol vindecător pentru numeroase probleme ale tenului. Pentru a fi absorbiți foarte repede acești acizi grași esențiali, se poate folosi lecitină sub formă de capsule sau granule care este foarte bună și pentru creier, memorie și sistemul nervos.

aloe vera

Hidratarea pielii este necesară, de aceea trebuie să se bea foarte multă apă plată. În acest fel pielea va arăta mai frumoasă, iar toxinele vor fi mai ușor eliminate din organism. Persoanele care doresc să-și îngrijească pielea grasă să nu încerce uscarea tenului, sau deshidratarea lui.

Citește și:  Tinitusul, senzatia de zgomot in ureche

Umiditatea sau conținutul de apă din celule este esențial pentru sănătatea pielii, în schimb, când vine vorba de cantitatea de grăsime lucrurile stau diferit, un exces de grăsime provoacă probleme diferite tenului. Astfel de persoane este bine să aleagă produse care hidratează pielea, o protejează de pierderea de umiditate și nu stimulează secreția excesivă de grăsime de către glandele sebacee.

Pentru sănătatea pielii este indicat un produs ce conține sulf și care se numește L-cisteină. Se iau 500 mg cu un pahar cu apă, zilnic, inainte de a mânca, pe stomacul gol. Un alt produs ce menține sănătatea pielii este Herpanacinul care are antioxidanți și aminoacizi. De asemenea, există și un alt antioxidant foarte bun pentru protecția celulelor pielii și care este un extract de semințe de struguri.

Plantele medicinale folosite de medicina naturistă sunt benefice pentru piele. Aloe vera are proprietăți vindecătoare, iar mușețelul, cimbrul și rădăcina de brusture ajută la hrănirea pielii și tratamentul problemelor ei.

Pentru pielea grasă un bun remediu este baia cu aburi cu plante, care se realizează foarte simplu acasă. Trebuie să realizezi o infuzie din plante și apă. Se pun 2 linguri de amestec din plante (rădăcină de lemn duce, iarbă lămâioasă, petale de trandafir) la 2 litri de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se stă deasupra aburilor timp de 10-15 minute.

Mare atenție, se ține fața la distanța potrivită de aburi, astfel încât pielea să beneficieze de efectul saunei, dar să nu fie afectată de aburii prea fierbinți (în cazul în care se stă cu fața prea aproape de recipientul cu lichid). Pe cap se pune un prosop pentru direcționarea aburilor spre față. La finalul acestei băi cu aburi se clătește fața cu apă rece și se șterge foarte ușor cu un prosop moale.

Amestecul de lămâie și apă este benefic pentru pielea grasă. Se pun într-o ceașcă 4 linguri de zeamă de lămâie și 4 linguri de apă, se amestecă și astfel se obține un suc natural pentru ten. Se aplică ușor pe față, se lasă să acționeze timp de câteva minute până ce pielea se usucă, apoi se clătește cu apă călduță și apă rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.