Extractul de păpădie – Aliatul în lupta împotriva cancerului

0
7

Păpădia este o plantă medicinală foarte populară, de la care se folosesc toate părțile – frunzele, florile, tulpinile, rădăcinile, semințele. Acestea au compuși cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, anticancerigene, diuretice. Păpădia este apreciată pentru gama sa largă de proprietăți medicinale; ea poate trata o varietate de boli și afecțiuni, precum: tulburări digestive, diabet, boli hepatice, acnee, cancer.

Frunzele de păpădie ajută în prevenirea daunelor oxidative ale celulelor, în reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride din sânge. Astfel, planta este eficientă în prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare, a accidentului vascular cerebral. Păpădia are proprietăți hipocolesterolemice, antioxidante, previne dezvoltarea aterosclerozei. Ceaiul din frunze de păpădie reduce glicemia, deci este bun pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Extractul de păpădie conține compuși fenolici, triterpenoide și sesquiterpene, cu proprietăți antioxidante naturale puternice și anticancerigene.

Studii ce arată că extractul de păpădie inhibă dezvoltarea celulelor din diferite tipuri de cancer

Păpădia are numeroase beneficii pentru sănătate, are efecte antimicrobiene puternice, care inhibă creșterea bacteriilor și răspândirea infecțiilor. Prin fibre precum inulină, rădăcina de păpădie reglează nivelul de zahăr din sânge, protejează organismul de probleme digestive: boală de reflux gastroesofagian, hemoroizi, constipație, ulcer gastric.

Ceaiul de păpădie este folosit în medicina populară și este eficient în tratamentul cancerului. Despre păpădie se spune că ar putea distruge 98% din celulele canceroase în 48 de ore. De asemenea, se vehiculează că rădăcina de păpădie se utilizează alături de chimioterapie, pentru că aceasta ucide celulele canceroase. Spre deosebire de chimioterapie, ea nu afectează și celulele sănătoase.Unele studii științifice arată dacă acest lucru este sau nu adevărat. Spre exemplu, o echipă de la Universitatea Windsor din Canada a publicat articole în care s-a spus că extractul de rădăcină de păpădie distruge în mod activ celulele canceroase. Ceaiul din extract de păpădie combate celulele canceroase de colon, distruge celulele canceroase în pancreatită, scade dezvoltarea celulelor anormale în cancerul de stomac, distruge celulele canceroase în melanom și leucemie.

Extractul de păpădie în cancerul pancreatic

Acest tip de cancer este foarte grav, are o rată a mortalității de 100%, arată studiile cercetătorilor. Extractul de rădăcină de păpădie inhibă dezvoltarea celulelor canceroase pancreatice rezistente și agresive. De asemenea, păpădia previne dezvoltarea simptomelor cancerului, mai ales dacă se utilizează extract din rădăcina plantei. Acest extract poate încetini semnificativ creșterea celulelor canceroase în colon, în țesut de pancreas și țesut hepatic.

Citește și:  Caseina din lactate, proteină periculoasă pentru sănătate

Extractul de păpădie în cancerul colorectal

Unele studii ale oamenilor de știință confirmă faptul că extractul de păpădie are efect antiinflamator, antidepresiv, diuretic, anticancer. Extractul apos de rădăcină de păpădie induce apoptoza în celulele agresive de cancer colorectal. Prin urmare, acest extract are activitate anticanceroasă și este indicat în tratamentul cancerului colorectal.

Extractul de păpădie în cancerul de sân

Conform unui studiu din 2023, de pe NCBI, extractul de păpădie combinat cu acidul retinoic ajută în combaterea cancerului de sân. Extractul de păpădie poate inhiba proliferarea celulelor canceroase, precum celulele anormale care produc cancerul de sân și cancerul gastric. Compușii fenolici din extractul de păpădie în combinație cu acidul retinoic au efecte anticancerigene. Acidul retinoic acționează la nivel celular și poate stimula și producția de colagen. El are capacitatea de a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi și de preveni multe boli și afecțiuni.

Efectul păpădiei în cancerul de ficat

Rădăcina de păpădie este bogată în nutrienți (vitamine, potasiu, colină, zinc, fier, magneziu) și compuși antioxidanți care inhibă dezvoltarea cancerului de ficat. Unele studii arată despre această plantă că poate ajuta la reducerea creșterii cancerului, la îmbunătățirea funcției hepatice și scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Rădăcina de păpădie poate fi utilă în prevenirea și tratamentul cancerului esofagian, cancerului de sân, cancerului de prostată, cancerului pancreatic și leucemiei. Acest lucru este confirmat de acest studiu în care se spune și faptul că extractul de lemongras are activitate anticanceroasă (mai ales asupra cancerului de colon). Extractul din semințe de păpădie inhibă și progresia tumorii în carcinomul esofagian. Păpădia și semințele ei au activitate antiinflamatoare. Acest tip de cancer este foarte frecvent, ocupă locul 6 în rata mortalității tuturor bolilor maligne din lume.

Păpădia reduce inflamația cauzată de multe boli, combate chiar și inflamația cronică care poate afecta ADN-ul organismului.

Păpădia are un nivel ridicat de antioxidanți, de beta-caroteni, care oferă protecție împotriva deteriorării celulare și a stresului oxidativ. Conține polifenoli (în flori, frunze, tulpini și rădăcină) cu efect puternic antioxiodant, care ajută la prevenirea și neutralizarea efectelor negative ale radicalilor liberi asupra organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.