Ginsengul-siberian (Eleutherococcus senticosus) consolideaza sistemul imunitar

0
522
Ginsengul-siberian (Eleutherococcus senticosus) consolideaza sistemul imunitar

In regiunile din China, Coreea de Sud, Japonia, Mongolia, Rusia de Nord-Est, Asia de Sud-Est si Nord-Est creste ginsengul-siberian – o tufa inalta de pana la 3 m care are coaja in nuante de culori gri-deschis sau maronii, cu frunze compuse la un peduncul lung si margini fine si zimtate, cu flori violet sau galbui, iar fructele carnoase negre sau rosii.

In anul 1856 planta a fost numita pentru prima data Hedera senticosus de catre botanistii din Rusia. Mai tarziu planta primeste denumirea stiintifica de Eleutherococcus senticosus si este clasata in familia Araliaceae (sau Araliacee).

Radacina de ginseng-siberian este utilizata in medicina traditionala pentru proprietatile sale terapeutice remarcabile. Ea ajuta in special pentru imbunatatirea rezistentei organismului la factorii climatici si sezonieri. Are un amestec de steroli, substante glicozide, acizi fenolici, cumarine, saponine polizaharide, acid oleanolic, zaharuri, vitamine B, C, D, E – toate ajuta la echilibrarea energiei corpului, la cresterea vitalitatii organismului si stimularea imunitatii.

Ginsengul-siberian

In Rusia ginsengul-siberian a fost folosit ca supliment alimentar de catre sportivi si astronauti pentru a avea performante mai bune, pentru cresterea puterii si a rezistentei fizice. Conform studiilor facute de cercetatori, ginsengul ii ajuta pe sportivi in cresterea functiei metabolismului grasimilor si a performantei atletice.

Citește și:  Pliscul-cocorului (Erodium cicutarium), planta cu proprietati astringente

Expertii au demonstrat ca functia cardiorespiratorie a fost imbunatatita prin consumul de ginseng-siberian, precum si performanta mentala si fizica. De asemenea, radacina plantei ajuta la consolidarea si imbunatatirea sistemului imunitar al organismului atat de important in mentinerea starii de sanatate. Planta este recomandata persoanelor bolnave, dar si celor sanatoase pentru intarirea sistemului imunitar, pentru combaterea si prevenirea bolilor.

Ginsengul-siberian ajuta in stimularea sintezei proteinelor in pancreas, ficat si cortexul suprarenal, scade colesterolul, ajuta in productia de hormoni suprarenali. Are si cateva efecte secundare in cazul in care dozele mari sunt administrate pe o perioada lunga de timp, astfel poate provoaca insomnie, emotie, iritablitate, usoare tremuraturi ale mainii.

Uneori poate da tahicardie sau mai rar cresteri ale tensiunii arteriale. Ginsengu-siberian nu este indicat deloc femeilor care sunt insarcinate sau care alapteaza. La barbati ginsengul-siberian este folosit in tratarea impotentei, iar la persoanele bolnave ajuta in refacerea organismului in perioada cand se afla in covalescenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.