În ce constă tratamentul în insuficiența renală acută?

0
161
În ce constă tratamentul în insuficiența renală acută

În cazul insuficienței renale acute prin tratamentul aplicat se urmărește: menținerea echilibrului hidroelectrolitic, nutriție adecvată, combaterea infecțiilor și a hipercatabolimului protidic. Important este să se asigure reducerea aportului de potasiu și asigurarea celui de apă la nivelul pierderilor din organism.

Dieta bogată în calorii, săracă în proteine și cu conținut de aminoacizi esențiali, micșorează catabolimul proteic, sinteza ureii și a unor toxine întâlnite în insuficiența renală acută.

Pentru combaterea suferințelor cardiovasculare și a urmărilor acestora (extrasistole, tahiaritmii, fibrilații) se impune terapia cardioprotectoare antiaritmică, tonicardiacă, vasomotorie, de asemenea întreținerea funcționalității căilor respiratorii superioare, a activității pulmonare și combaterea infecțiilor de orice fel. Se va evita cateterismul vezical permanent. Prescrierea antibioticului potrivit pentru tratament se face pe baza antibiogramei, a concentrației lui plasmatice.

Dializa constă într-un transfer de substanțe, modelat de o membrană semipermiabilă între plasmă și lichidul de dializă, realizându-se astfel epurarea toxinelor rezultate din insuficiența renală. Cele două soluții care intervin în dializă sunt sângele și lichidul de dializă. Procesul de dializă depinde de fluxul sangvin și de cel de dializă.

Citește și:  Ce faci in caz de hipotermie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.