Infuzia de troscot – remediu natural pentru combaterea sângerărilor nazale la copii

0
523
Infuzia de troscot – remediu natural pentru combaterea sângerărilor nazale la copii, Foto: ht.cn

Troscotul este o plantă medicinală care crește în aproape toate regiunile țării noastre. Este o plantă anuală înaltă de cel mult 60 cm, cu denumirea de Polygonum aviculare. În popor este cunoscută și cu numele de sporiș, troscoțel și târsoacă.

Are numeroase aplicații terapeutice și este folosită mai ales sub formă de infuzie. Planta are proprietăți foarte bune în oprirea hemoragiilor de aceea este recomandată ca remediu natural sub formă de infuzie în combaterea sângerărilor nazale la copii. De asemenea se remarcă și prin proprietățile diuretice, fapt pentru care ajută în tratamentul bolilor de rinichi.

Troscotul are numeroase beneficii pentru organism și poate fi folosit în special ca infuzie sau ceai. Are vitamine C și K, acid ascorbic, pectină, caroten, substanțe glicozide, saponine, flavonoide, cumarine, rășini. Planta este apreciată pentru efectul antihemoragic, antiinflamator, astringent, vermifug, antidiareic, diuretic, expectorant.

Infuzia de troscot – remediu natural pentru combaterea sângerărilor nazale la copii, Foto: ht.cn

Infuzia din troscot se prepară astfel: se pun 15 g plantă uscată la o cană de apă clocotită, se acoperă cu o farfuriuță, se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, apoi se strecoară și se poate bea cu 20 minute înainte de masă. Această plantă nu are efect negativ asupra organismului, este folosită în medicina populară pentru valoarea nutritivă ridicată. Se aseamănă cu lucerna și trifoiul.

Citește și:  Cum apare cancerul? Metode de tratament naturiste

Infuzia din troscot ajută la purificarea sângelui, la normalizarea proceselor metabolice, la îmbunătățirea funcției rinichilor, creșterea producției de urină prin efectul diuretic, ameliorarea proceselor inflamatorii renale, scăderea riscului de formare a pietrelor la rinichi și căile urinare, combaterea infecțiilor microbiene, a erupțiilor și plăgilor de la nivelul pielii, întărirea vaselor sangvine, combaterea hemoragiilor.

Infuzia din troscot este hipotensivă și expectorantă, are efect bun în tratamentul răcelii, gastritei, tusei convulsive, tuberculozei, normalizează respirația și este un excelent remediu contra afecțiunilor ficatului, rinichilor, stomacului, vezicii biliare, tractului digestiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.