Poate inlocui cacaua calda aspirina? Ei bine, da, cercetatorii au descoperit ca o singura ceasca de cacao calda este la fel de eficienta ca o aspirina. De un lucru trebuie tinut cont, cacao se bea fara a fi combinata cu lapte.
Cei care obisnuiesc sa ia aspirina pentru a scapa de durerile de cap si articulatii, sau pentru a calma alte simptome provocate de stresul pe care l-au suferit pe parcursul unei zile obositoare pot uita de acest medicament antiinflamator si servi o ceasca de cacao calda (sau de ciocolata calda) care este buna pentru silueta, minte si corp. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca o astfel de bautura delicioasa reduce riscul de a suferi de boli interne si de diabet.
Pentru a incepe bine ziua, inca de dimineata se recomanda o ceasca de cacao calda la micul dejun. Astfel starea de spirit va fi excelenta, sa nu te miri daca vei zambi mai des si te vei simti mai fericit. Cacao calda se poate bea indulcita cu putin zahar, cel mai important este insa sa aiba o cantitate suficienta de praf de cacao.
De asemenea doua patratele de ciocolata neagra ajuta la scaderea tensiunii arteriale si deci sunt bune pentru sanatate. Medicii recomanda ciocolata neagra deoarece, daca este consumata cu moderatie, scade la jumatate riscul de a suferi un atac de cord.
In urma studiilor efectuate pe un numar de voluntari, cercetatorii au ajuns la concluzia ca efectele prafului de cacao asupra inimii si circulatiei sanguine sunt pozitive si astfel ei recomanda sa se consume zilnic doua linguri de ciocolata deoarece cacao din compozitia acesteia are rol benefic asupra vaselor de sange.
Se pare ca substantele flavonoide sau antioxidantii din ciocolata neagra, respectiv din cacao, sunt mai concentrati decat cei care se gasesc in ceaiul verde si vinul rosu si astfel este suficient sa se serveasca o cantitate redusa de ciocolata in fiecare zi pentru ca face bine la sanatate.
Cacao calda este indicata in scaderea tensiunii arteriale. In urma unor experimente recente, cercetatorii au demonstrat ca cei care consuma cacao calda au un risc mai mic de a suferi de accident vascular cerebral, de atac de cord, cancer si diabet. Cacao contine substante flavonoide, de aceea accentueaza productia de oxid nitric in organism si astfel intensifica fluxul de sange la creier, inima si toate organele corpului.
Mai mult decat atat daca se consuma cacao calda, in cantitate moderata, se previn accidentele vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca, dementa si ingrosarea arterelor din organism.