Limfocite T Killer, celule care consolideaza sistemul imunitar si ucid celulele canceroase

0
816
Limfocite T Killer, celule care consolideaza sistemul imunitar si ucid celulele canceroase

Limfocite T Killer sunt celule care exista in organismul uman in mod natural si au un rol important in cresterea sistemului imunitar. Numarul lor este insa mic pentru a fi cu adevarat eficiente in cazul unor boli grave cum sunt tumorile canceroase.

Cercetatorii japonezi de la Centrul de Cercetare in Alergologie si Imunologie RIKEN au realizat o descoperire importanta pentru tratamentul cancerului. Astfel ei au creat in laborator celule care pot distruge celulele canceroase.

Este vorba despre astfel de celule numite limfocite T Killer care daca s-ar gasi in organimul uman in numar mai mare ar ajuta la consolidarea sistemului imunitar cand acesta este lovit de cancer.

Specialistii japonezi au creat astfel de celule T Killer pornid de la celule stem pluripotente induse si au ajuns la concluzia ca pot ucide celulele canceroase daca sunt injectate in organism.

Dezavantajul este ca ele au o durata de viata mica comparativ cu cele care se gasesc in mod natural in organism, insa reactioneaza asupra tumorilor canceroase in acelasi mod.

Citește și:  Psoriazis, metode eficiente de combatere a bolii

Ulterior cercetatorii au reusit sa reprogrameze limfocite T Killer, sa le transforme in celule stem pluripotente induse iar acestea la randul lor sa duca la formarea de limfocite T Killer care ajunse in orgasnism sa elimine celulele canceroase.

In acest mod cercetatorii au gasit o solutie eficienta in tratamentul tumorilor canceroase si o metoda eficienta impotriva acestor boli grave din cauza carora mor in fiecare an milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.