Litiaza biliara – Metode de tratament naturiste

0
920
Litiaza biliara - Metode de tratament naturiste

Exista o serie de metode de tratament naturiste pentru litiaza biliara. Dupa cum se stie calculii biliari ce apar in tractul biliar pot avea compozitii, marimi, dar si forme diferite. Acestia se formeaza datorita unor tulburari de metabolism, stagnarii bilei, hiperparatiroidismului, dezechilibrelor de electroliti din sange (de fosfor, calciu, sodiu, etc), infectiilor sau avitaminozei A. Marimea pietrelor poate varia foarte mult, de la cele mai mici la cele mari, cat boabele de fasole sau alune.

Metode de tratament naturiste pentru litiaza biliara

  • Se amesteca 120 ml zeama de varza cu 120 ml suc de rosii proaspat. Se bea 100 ml din acest amestec de 3 ori pe zi dupa ce s-a mancat, timp de cateva saptamani. Acest tratament este indicat persoanelor care sufera de boli la ficat.
  • Se prepara suc de hrean si se adauga miere de albine (in cantitati egale 1:1). Se bea cate o lingurita cu putina apa calda de 5 ori pe zi. Acest tratament ajuta de asemenea in vindecarea afectiunilor ficatului.
  • Sucul proaspat de morcov (150 ml) amestecat cu suc de telina (60 ml) este un remediu bun pentru problemele la ficat. La fel de bun este sucul de andive in combinatie cu patrunjelul.
  • Sucul de sfecla ajuta in cazuri de litiaza biliara.
  • La un pahar de apa calda se pune sucul de la o lamaie. Se bea pana la 1 litru pe zi. Acest tratament ajuta la eliminarea calculilor biliari.
  • Se amesteca sucul facut din 900 g morcovi, 300 g sfecla si 300 g castraveti. Acest amestec se bea in fiecare zi timp de o saptamana si ajuta la eliminarea pietrelor.
  • In fiecare zi se bea 250-500 ml de suc proaspat de pepene verde, afine, cirese, fragi, coacaze, portocale, pere, lamai. La fel de bun este sucul de legume: morcovi, castraveti, ridiche, pastarnac, dovleac, castraveti, cartofi, rosii, varza, sparanghel. Se bea cam 2 cani pe zi.
  • Nu este bine sa se consume prajituri, grasimi, oua, carne, paine deoarece acestea favorizeaza formarea calculilor biliari.
  • De asemenea, trebuie eliminate din alimentatie cafeaua, stevia, spanacul, carnea de animale tinere, pestele.
  • Infuzia de macese ajuta in eliminarea calculilor renali. Sunt recomandate 3 pahare zilnic.
  • Infuzia de muguri de fag este buna in tratamentul acestei boli. Se bea 2 pahare din aceasta infuzie in fiecare zi.
  • Infuzia de plante medicinale (frunze de mesteacan, de osul-iepurelui, turita-mare si traista-ciobanului – in cantitati egale) este indicata pentru eliminarea nisipului vezical.
  • Ceaiul din crengute de cires ajuta la eliminarea calculilor, iar acest lucru se face fara durere. Se aleg crengute de cires mai subtiri, se rup bucatele astfel incat sa fie cam 50 de crengute de cate 4 cm fiecare. Acestea se fierb in 3 litri de apa pana ce lichidul scade la jumatate si astfel se obtine ceaiul pentru tratament. Se filtreaza si se bea cald cate 3 cani pe zi.
  • Ceaiul preparat din codite de cirese si frunze de merisor este de ajutor in litiaza urica. Se bea 2 pahare de ceai pe zi.
  • In cazurile in care calculii sunt fosfatici sau oxalici sunt indicate alimente care contin magneziu deoarece acestea ajuta la dizolvarea oxalatilor de calciu. Din categoria acestor alimente fac parte fulgii de ovaz, painea integrala, orezul, ridichile, morcovii, telina, usturoiul, dovleacul. Persoanele care sufera de litiaza fosfalica si oxalica nu trebuie sa consume deloc produse lactate, oua, fasole, cafea, conopida, mazare, rosii, spanac, varza, zahar, sfecla, nuci, ficat, rinichi, bauturi alcoolice, alimente prajite si grase, condimente. Acestea au un continut mare de oxalati si calciu si pot favoriza formarea acidului uric.
  • In fiecare zi trebuie sa se bea multe lichide, pana la 1,5-2 l, pentru a se preveni precipitarea sarurilor si formarea calculilor.
  • Foarte importante sunt baile calde astfel rinichii vor avea canalele dilatate si se va mari posibilitatea de eliminare a calculilor mai ales ca o baie calda creeaza si senzatia de urinare.
  • Uleiul de migdale dulci ajuta in cazuri de litiaza biliara, la eliminarea calculilor. De asemenea, foarte eficient este si uleiul volatil de anason, fenicul, cimbru, lamaie si ienupar.
  • Un alt preparat naturist care poate fi utilizat ca metoda de tratament este sucul din 200 g morcov, 200 g castravete, 100 g ridiche neagra si o lingura mare de miere de albine. Se bea in fiecare zi cate 2 cani din acest amestec, timp de 3 saptamani.
  • Foarte bun este sucul de cruditati in urmatorul amestec: un pahar suc de mere, un pahar suc de ridiche, un pahar suc de morcov, o jumatate de pahar suc de castraveti, un sfert de pahar suc de pastarnac, o jumatate de pahar suc de sfecla si 3-4 linguri de miere de albine. Se amesteca bine si se bea cate 500 ml pe zi.
Citește și:  Femeile sunt mai predispuse litiazei biliare decât bărbații – Iată care sunt simptomele litiazei biliare (calculilor biliari)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.