Magnetoterapia, tehnică de ameliorare a durerii – Există reacții adverse?

0
563
Terapia cu magneți, brățară, Foto: it.aliexpress.com

Magnetoterapia este o terapie mai veche decât acupunctura folosită în extremul Orient, care în prezent a devenit cunoscută și în Europa și America. Este vorba despre terapia cu magneți care ajută la ameliorarea simptomelor provocate de anumite afecțiuni, mai ales la cele de durere și la vindecarea corpului.

Hipocrate credea în puterea de vindecare a magneților în tratamentul hemoroizilor, epilepsiei și inflamațiilor. Terapia constă în producerea unui câmp magnetic slab la suprafața pielii. Datorită oscilațiilor magnetice pulsatorii este îmbunătățită oxigenarea celulelor corpului, este stimulată imunitatea și intensificat metabolismul. Magneții pot ameliorarea durerea în cazuri de sindrom postpolio, pot stimula circulația sângelui, pot ameliora edemele și procesele inflamatorii, pot combate oboseala, insomnia, durerile de cap, discopatiile, stresul și epuizarea fizică.

Terapia cu magneți ține de medicina alternatică și ajută la ameliorarea durerilor de umeri, genunchi, spate, coloană vertebrală, la relaxarea musculaturii, la normalizarea circulației periferice. Se folosesc brățări magnetice care acționează asupra meridianelor energetice ale organismului, taloneți cu magneți pentru masaj, perne cu magneți, folii magnetice și plasturi speciali cu magneți.

Brățările magnetice pot fi purtate permanent, iar magneții lor pot calma durerea, pot trata indigestia și normaliza dezechilibrele hormonale. Magneții permanenți ajută în tratamentul multor boli, la reducerea tensiunii de la nivelul sistemului muscular și osos, la calmarea durerilor de spate și de cap.

Magnetoterapia – magneți
Citește și:  Cum se manifesta dispepsia functionala si care sunt metodele de tratament?

Utilizarea magneților se poate face de către orice persoană în scop terapeutic, nu are efecte secundare și nu este dificilă. Avantajul este că are efect bun în calmarea durerii, de aceea terapia cu magneți este folosită în tratamentul multor boli. Desigur este bine să se ceară sfatul unui medic cu privire la această metodă mai ales dacă se urmează anumite tratamente pentru vindecarea unor suferințe ce țin de medicina convențională.

Magnetoterapia pentru tratamentul depresiei
Magnetoterapia pentru tratamentul depresiei

Se spune că un magnet care este pus pe zona dureroasă poate emite un câmp magnetic ce are efect asupra celulelor și țesuturilor și acest lucru face ca să fie stimulată puterea de autovindecare a organismului. Prin această terapie simplă are loc ameliorarea durerilor și vindecarea afecțiunilor. Prin aplicarea magneților nu se produc stări neplăcute, cel mult poate să fie simțită o senzație ușoară de furnicături, în rest energia câmpului magnetic nu va crea nicio stare de disconfort, am putea spune că nici nu va fi simțită de pacient.

Magneții sunt folosiți în pereche pentru crearea unei polarități opuse și creșterea suprafeței pe care se aplică tratamentul. Magneții se aplică direct pe piele, unde apare durerea și se fixează cu plasturi sau benzi adezive. Astfel pot fi folosiți pentru calmarea durerilor de spate, pentru îmbunătățirea circulației sângelui, pentru reducerea tensiunii musculare, pentru creșterea regenerării celulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.