Muira puama (Ptychopetalum olacoides), plantă tropicală folosită în tratarea bolilor sistemului nervos

0
422
Muira puama (Ptychopetalum olacoides), Foto: snipview.com

Muira puama este o plantă tropicală care are denumirea științifică Phychopetalum olacoides. Crește în pădurea amazoniană și face parte din familia Olacaceae. Este de forma unui arbust înalt de 1-4 m sau a unui arbore mic. Are frunzele verzi-maronii, dese, distribuite pe tulpini scurte, și pot avea lungimea de 1,5 cm și lățimea de 1 cm. Florile formează grupuri mici și sunt de culoare albă. Un grup de 4-6 flori alcătuiesc o inflorescență destul de mică.

Coaja și rădăcina acestui arbust au fost folosite în scopuri medicinale deoarece au proprietăți deosebite. Acestea conțin acizi grași nesaturați, substanțe cumarine, lupeol, betasitosterol și capesterol.

Muira puama are efect calmant, antidepresiv, este folosită mai ales în tratamentul afecțiunilor și bolilor sistemului nervos. Acționează ca detoxifiant, semilaxativ, echilibrează hormonii sexuali și are efect tonic general. Combate stresul, depresia, problemele sistemului nervos, reumatismul, astmul, căderea părului, simptomele provocate epuizarea de fizică și nervoasă.

Rădăcina de Muira puama este folosită de brazilieni pentru tratamentul disfuncțiilor sexuale la bărbați, a sindromului premenstrual, a simptomelor provocate de menopauză și alte afecțiuni ale femeilor.

Citește și:  3 plante medicinale pentru un ritm cardiac normal

Planta stimulează dorința sexuală, crește producția de hormoni sexuali, de aceea este recomandată bărbaților care au disfuncție erectilă sau pacienților cu pierderea libidoului. De asemenea, planta are și alte proprietăți medicinale remarcabile, din care amintim pe cele mai importante: combate stresul, depresia, reumatismul, afecțiunile tractului gastrointestinal, neurastenia, starea de spirit proastă, anxietatea, iritabilitatea, tristețea.

Este tonică, are efect bun asupra sistemului nervos, tratează impotența, pierderea libidoului, are efect afrodisiac. Este recomandată persoanelor care au ajuns să aibă o activitate sexuală problematică din cauza faptului că sunt stresați, obosiți, într-o stare de depresie și epuizare psihică accentuată.

Video – Muira puama (Ptychopetalum olacoides):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.