Osteopatia, metodă eficientă pentru corectarea dezechilibrelor musculo-scheletice

0
142
Osteopatia, metodă eficientă pentru corectarea dezechilibrelor musculo-scheletice

Osteopatia este un sistem de vindecare care oferă un bun echilibru structural și vital pentru sănătate. Se referă la manipularea și așezarea oaselor, în scopul păstrării echilibrului între toate părțile corpului, ele fiind în legătură unele cu altele.

Specialiștii în osteopatie consideră că trupul uman are capacitatea de a se vindeca singur. Din păcate, echilibrul spre care tinde corpul este perturbat de alimentația nesănătoasă, de stres, diferite traumatisme și alți factori. Acest sistem – numit osteopatie – a fost fondat de medicul Andrew Tailor Still, în sec al XIX-lea, în SUA.

Medicul credea foarte tare în capacitatea organismului de a se autovindeca, în faptul că poziția corporală corectă poate ajuta corpul să funcționeze normal și astfel scade riscul de a fi afectat de boli. În concluzie, potrivit acestui medic dar și specialiștilor osteopați în general, funcționarea tuturor sistemelor corpului depinde de buna funcționare și aliniere corectă a sistemului muscolo-scheletal.

osteopatie

Osteopatia este o metodă eficientă de tratament pentru numeroase afecțiuni. Cu ajutorul medicului osteopat dar și implicarea pacientului se poate ajunge la rezultate foarte bune în ceea ce privește îmbunătățirea stării generale de sănătate a acestuia din urmă. Pentru aplicarea tratamentului este nevoie de un specialist în osteopatie iar în plus, de acordul pacientului pentru că acesta este cel care trebuie să urmeze sfaturile medicului în scopul vindecării.

Citește și:  Cum putem trata singuri durerile de spate?

Tratamentul are în vedere corectarea dezechilibrelor și disfuncțiilor muscolo-scheletale prin tehnici manuale de manipulare osteopată. Acestea includ: manipularea țesutului moale, tehnici pentru articulații, tehnici de tracțiune, tehnici de energie a mușchilor și tehnici de înaltă frecvență sau amplitudine joasă.

Prin manipularea țesutului moale se înțelege masajul pentru intinderea mușchilor, a tendoanelor, ligamentelor și articulaților. Prin masaj superficial sau profund se încearcă reducerea tensiunii din țesutul moale, stimularea circulației sanguine și relaxarea mușchilor. Tracțiunea se folosește pentru relaxarea capsulelor articulare, tendoanelor, mușchilor și ligamentelor din apropierea lor. Osteopații folosesc tehnici de întindere a ligamentelor, mușchilor scurtați și țesuturile moi tensionate sau rigidizate.

Osteopatia ajută la tratarea durerilor de spate, leziunilor umerilor, afecțiunilor artritice, problemelor respiratorii, astmului, restabilește echilibrul structural al organismului, tratează sistemul musculo-scheletal și visceral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.