Oțetul de mere cu zmeură – un preparat tradițional englezesc care combate microorganismele și vindecă tusea

0
600
Oțet de mere cu zmeură, Foto: mindbodygreen.com

În Anglia este cunoscut un preparat tradițional eficient în tratamentul tusei – oțetul de mere cu zmeură. Acesta este ușor de realizat acasă și are beneficii asupra tractului respirator și a întregului organism.

Oțetul de mere cu zmerură – Mod de preparare:

Se folosesc următoarele ingrediente: 500-600 ml oțet de mere și 1 kg de zmeură. Se pune zmeura într-un borcan de sticlă, se adaugă oțetul în cantitate suficientă astfel încât să acopere fructele și apoi se lasă la macerat timp de 14 zile, într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui. După această perioadă de timp, se strecoară lichidul prin tifon și se păstrează într-o sticlă închisă ermetic. Zmeura rămasă nu se consumă, se poate arunca. Oțetul cu aromă de mere și zmeură se consumă în doze mici, câte o linguriță la un pahar de apă, de 2-3 ori pe zi.

Oțetul în amestec cu apă călduță este folosit pentru gargară în tratamentul tusei. Având în vedere proprietățile antiseptice ale zmeurei se înțelege faptul că efectul asupra tusei este bun. Mineralele și vitaminele din zmeură sunt necesare organismului pentru creșterea imunității acestuia.

Citește și:  Zmeura - origine si beneficii pentru sanatate

Zmeura este o sursă de potasiu, magneziu, calciu, fier, cupru, iod, mangan, fluor, vitamina A, B, E și PP. Are efect stringent, conține pectine bune pentru digestie, cetone, catechine, antociani, acid salicilic, citric, malic și alte substanțe biologic active. Antacianii din zmeură sunt un bun remediu contra infecțiilor, inflamațiilor, afecțiunilor vasculare, cardiace, au efect detoxifiant și de reducere a fragilității capilare.

Oțetul de mere conține vitamine A, B și C, magneziu, calciu, potasiu și alte săruri minerale. Are proprietăți calmante, antiinflamatorii, revitalizante, antireumatice, de combatere a stresului, oboselii, formării calculilor renali, accelerează digestia, normalizează nivelul de colesterol din sânge, detoxifică ficatul, ajută la pierderea în greutate, vindecă afecțiunile gastrointestinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.