Păstrarea mâinilor curate este o soluție eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea

0
601
Păstrarea mâinilor curate este o soluție eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea

Microbii sunt peste tot în jurul nostru. Lumea este plină de microbi și deși nu-i vedem, trebuie să fim convinși că ei există, de aceea trebuie să ne protejăm de viruși, bacterii, paraziți, pentru a preveni îmbolnăvirea. Multe bacterii sunt periculoase dar sunt și bacterii vitale pentru oameni care joacă un rol important în sănătatea acestora.

Unele din ele sunt esențiale pentru intestinul uman, pentru digestie. Cei care iau antibiotice este posibil să fi observat uneori că aceste medicamente le-a provocat diaree. Această stare neplăcută a apărut datorită faptului că antibioticele au distrus și bacteriile benefice din intestin, care erau importante pentru digestie.

Microbii se găsesc peste tot în jurul nostru, pe obiectele pe care le atingem, iar un mod de a ne proteja sistemul imunitar de atacul lor este de a ne gândi cum să facem să-i împiedicăm să ajungă în organismul nostru sau să reducem numărul lor. Trebuie să găsim cea mai bună metodă de a ne proteja de microbi.

Păstrarea mâinilor curate este o soluție eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea

Astfel poți reduce răspândirea agenților patogeni, poți scădea riscul de infecții și boli. Se poate folosi apa și săpunul, sau soluțiile alcoolice de igienizare. În concluzie, spălatul des pe mâini este cea mai bună măsură de protecție împotriva microbilor.

spalarea mainilor

Mâinile trebuie să fie întotdeauna curate și nu este suficient doar să vă clătiți pe mâini sub jet de apă, trebuie să vă spălați foarte bine cu apă și săpun: fricționați mâinile o palmă peste cealalta, cu degetele depărtate și încrucișate, cu palma mâinii stângi pe dosul mâinii drepte și invers, cu dosul degetelor de la mâna dreaptă în palma mâinii stângi prin rotație și invers, cu pulpa degetelor mâinii drepte prin rotație în palma mâinii stângi și invers.

Citește și:  Cum putem ameliora durerea de ceafă și alte afecțiuni prin terapia rece-cald?

Circular cu degetul mare drept în palma închisă a mâinii stângi și invers, cu marginea cubitală stângă în palma mâinii drepte și invers, cu încheietura mâinii stângi prin rotație în palma dreaptă închisă și invers. Fricționarea mâinilor se face timp de 20-30 secunde, iar la final se șterg cu un prosop curat.

Păstrarea curățeniei este foarte importantă pentru protejarea sănătății. Bucătăria trebuie menținută curată, mai ales zonele în care se gătește. Ștergerea băii cu soluții dezinfectante poate combate foarte mulți microbi care duc la apariția a numeroase boli. Unele bacterii sunt patogene, foarte periculoase, produc infecții în organism și slăbesc sistemul imunitar.

Infecțiile cu bacterii se transmit prin contact direct cu alimentele contaminate, prin atingerea obiectelor infectate, prin simpla strângere de mână a unei persoane bolnave, prin tuse, strănut, prin particulele din aer, prin sânge, traumatisme, contact sexual cu o persoană infectată. Microorganismele ce pot să apară în produsele alimentare, mucegaiuri, bacterii, virusuri, pot produce toxiinfecții alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.