Rimelul sau mascara: tehnici de frumusete

0
256
Rimelul sau mascara tehnici de frumusete

Pe langa ruj, rimelul este unul dintre cele mai folosite produse de infrumusetare feminine. Rimelul mai este cunoscut si sub denumirea de mascara, dupa termenul italian, sinonim pentru masca.

Cuvantul si acceptiunea notiunii a aparut pentru prima data la inceputul secolului trecut, mai exact in anul 1915, atunci cand un chimist american, Williams, a inceput comercializarea unui produs pe care l-a vazut la sora sa. Acesta era compus din carbune si vaselina si avea ca scop infrumusetarea genelor. Mai tarziu, el va sta la baza cosmeticelor Maybelline, care sunt si in prezent printre cele mai performante din intreaga lume. Rimelul in tub este creatia brandului Max Factor.

In zilele noastre exista o intreaga dezbatere despre genele inferioare. Multi sustinatori ai rimelului sunt de parere ca si acestea ar trebui facute, in vreme ce altii cred ca rimelul le imbatraneste.

Daca doriti sa aplicati rimel pe genele dumneavoastra, atunci trebuie sa aveti grija ca acesta sa nu se intinda prea mult. In orice caz, aveti mare grija sa nu folositi prea mult rimeluri rezistente la apa, intrucat inlaturarea lor va reprezenta o mare problema si se va putea face doar cu unele produse speciale, waterproof. Alternativ, puteti folosi pudra inainte de a pune orice rimel pe gene.

Atunci cand va alegeti rimelul, fiti foarte atente la periuta. Aceasta trebuie sa aiba perii fini si rari. In niciun caz ea nu trebuie sa fie voluminoasa si sa aiba perii desi. Polimerii si vitamina B5 sunt cele mai bune substante, dar si cele mai sanatoase, asa ca asigurati-va ca rimelul pe care-l cumparati le au pe amandoua.

Este important sa va demachiati cum trebuie, in fiecare seara. De asemenea, tineti minte ca nu trebuie, sub nicio circumstanta, sa va imprumutati rimelul. Pentru ca el sa reziste pentru o perioada mai indelungata, nu folositi ulei de ricin, pentru ca nu veti face altceva decat sa stricati produsul. Ceea ce se poate face este sa se scufunde rimelul in apa calda, insa fara ca aceasta sa intre in tub.

Mai jos va vom prezenta cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a va da cu rimel. Astfel, va veti da seama daca faceti ceva gresit sau veti realiza de ce inca aveti gene care se lipesc sau care au aspectul unei panze de paianjen.

mascara

In primul rand, pentru a aplica rimelul ca la carte, trebuie sa rotiti periuta stanga-dreapta, de la radacina genelor. Apoi, la fel cum v-ati pieptana, puneti periuta de-a lungul genelor, in zig-zag. In cele din urma, indepartati absolut toate surplusurile.

Citește și:  Cele mai interesante coafuri cu impletituri pentru păr lung

Mai departe, asigurati-va ca genele nu sunt prea ingramadite. Pentru a face asta, tot ceea ce aveti nevoie este sa puneti rimel la baza lor. In plus, daca aplicati o periuta de rimel uda de fiecare data, lucrurile vor fi mai bune. Eventual, puteti curata periutele pe care le aveti cu diversi demachianti, iar apoi le puteti spala. Astfel, aveti posibilitatea sa le utilizati de cate ori doriti.

Nu uitati faptul ca rimelul trebuie in permanenta amestecat. Straturile de rimel pentru volum, dar si cele pentru alungire dau bine si nu strica niciodata sa le mixati in timpul utilizarii. In cazul femeilor blonde, cel mai indicat este sa se utilizeze rimelul maro si nu cel negru. Eventual, cel din urma poate fi utilizat seara. De asemenea, rimelul albastru si cel violet scot in evidenta culoarea ochilor dumneavoastra.

Aparatele care curbeaza genele sunt si ele indicate in aceste situatii. Astfel, ochii dumneavoastra vor fi mai mari si mai frumosi. Nu este nevoie sa va curbati genele dupa ce aplicati rimelul. Totusi, fiti siguri ca rimelul este suficient de uscat daca doriti sa faceti acest lucru.

Inainte de a va da cu rimel este necesar sa folositi pudra, pentru a evita patarea. Perierea in zig-zag, dupa cum am mai mentionat si mai sus, este cea mai buna metoda de a va da cu rimel. Genele inferioare pot fi si ele rimelate, in special deoarece ele va vor da un aspect mai interesant si mai senzual. Totusi, nu exagerati. Un singur strat, subtire, este mai mult decat indeajuns.

Lichidele de separare inainte de a aplica rimelul sunt indicate, iar majoritatea expertilor sunt de parere ca ele ar trebui folosite foarte des. Daca doriti inca un strat de rimel, fiti sigur ca primul este complet uscat inainte de a-l pune pe cel de-al doilea.

Un lucru pe care nu trebuie sa-l faceti este sa pompati aer in tub. Daca totusi nu va puteti abtine, trebuie sa fiti constienti de faptul ca rimelul dumneavoastra se va usca mult mai repede decat in mod obisnuit. Nu in ultimul rand, invatati unghiurile de inclinare ale periutei in timp ce va dati cu rimel. Cheia este repetarea. Cu cat veti incerca mai mult, cu atat sansele de izbanda vor fi mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.