Pelinul – puterea vindecatoare a acestei plante medicinale

4
2224
Pelinul - puterea vindecatoare a acestei plante medicinale

Atunci cand ii spui unui om ca este amar ca pelinul, poate ca i-o spui cu rautate, dar daca ii spui ca este vindecator ca si pelinul, oare se prinde de idee si se bucura? Multi stiu dar poate ca si mai multi nu stiu, dar aceasta planta atat de amara este foarte buna pentru tratarea multor afectiuni si are puteri chiar miraculoase in unele cazuri, cam ca tot ce a lasat Dumnezeu pe pamant si este consumat in stare naturala sau sub diverse forme.

Intrebuintarile pelinului nu sunt deloc noi, ele fiind poate dintre cele mai vechi, obiceiul pornind din zonele rurale, unde lumea prefera tratamente naturiste decat bani dati in zadar pe medici si pe medicamente, sau poate ca nu aveau farmacii. Nu conteaza cum a pornit totul, conteaza ca in plin secol XXI oamenii incep sa revina la tratamente naturiste care dau rezultate mult mai bune daca sunt aplicate corespunzator.

Una dintre intrebuintarile cele mai vechi ale pelinului si mai exact ale ceaiului facut din aceasta planta era consumul sau pentru eliminarea diverselor tenii sau a limbricilor ori a altor tipuri de paraziti ce invadau corpul uman. Dar, trebuie mentionat ca nu erau administrate doar oamenilor ci si animalelor, deoarece proprietatile pelinului nu se opresc doar aici, el fiind folosit foarte mult si pentru proprietatile bogate antiinflamatoare si pentru a regla digestia. In plus, au descoperit in ultimii ani cercetatorii, pelinul are puteri magice in a alunga gandurile negative si formele mai usoare de depresie, el fiind un foarte bun stimulant al corpului uman.

Din aceasta planta se face ceai, care se consuma pe cale orala dar si tinctura de pelin care se recomanda in cazul problemelor de ficat, in cazul problemelor cu vezica biliara, se recomanda si persoanelor care nu au pofta de mancare dar si celor care sufera de simptome dispeptice. Odata cu descoperirea proprietatilor cele mai importante ale pelinului, merita sa amintim faptul ca el este un bun antiseptic, un tonic perfect pentru diverse intrebuintari interne sau externe, este febrifug, aromatic, antihelmintic si nu in ultimul rand anti-microbian.

Tinctura de pelin este foarte folosita, cu rezultate pe masura si in cazul in care oamenii sufera de balonare sau de tulburari dese ale vezicii biliare ori de meteorism. In cadrul medicinii populare pelinul are trebuinte pentru insuficientele gastrice, pentru atonia intestinala, pentru gastrita sau pentru dureri de stomac, cat si pentru tulburari hepatice, pentru menstruatie neregulata, pentru balonare, febra, infectie cu diversi paraziti sau pentru pierderea apetitului.

Citește și:  Maslina, un produs sanatos si hranitor

pelin

Toate acestea mentionate ulterior pot fi tratate prin uz intern iar pentru uz extern, pelinul exceleaza in vindecarea ranilor, estomparea cicatricilor, pentru vindecarea ulcerelor sau a diverselor pete de piele ori pentru vindecarea muscaturilor de insecte. Totodata pelinul este un tratament foarte bun pentru femei, mai ales pentru cele care au probleme cu ovarele, daca au racit sau daca le chinuie durerile menstruale, pot sa aplice o serie de spalaturi sau infuzii vaginale, cu apa calduta si amestec de pelin.

Administrat pe cale orala sau prin comprese, pelinul ajuta si organismul sa combata febra si infectiile din interiorul sau. In cazul in care nu puteti sa consumati ceaiul de pelin fara indulcitori, atunci cea mai indicata este mierea de albine, adaugata intr-o cantitate moderata, ori pur si simplu il inghititi dintr-o data.

Ceaiul de pelin este foarte folositor si pe langa asta este si foarte usor de preparat. Adaugi o lingurita de pelin uscat, daca vrei sa obtii o singura cana de ceai, intr-o cana cu apa ferbinte si lasi la infuzat aproximativ 15 minute. Totodata este foarte indicat si consumul potiunii magice cu un sfert de ora inainte de a lua masa. Foarte multi spun insa ca aceasta planta nu ar trebui sa fie folosita constant ci maxim pentru o luna de zile, intrucat un consum peste masura poate sa provoace insomnie, ameteala, convulsii, tremurat sau stari de voma.

Femeile insarcinate nu trebuie sa-l foloseasca si nici atunci cand alapteaza nu este indicat. Totodata poate sa cauzeze si afectiuni ale rinichilor, avand un nivel ridicat de toxicitate iar multi medici nu-l recomanda pentru uz intern.

Pelinul este foarte folosit si pentru a stimula creierul, dar de asemenea nu trebuie sa exagerati cu el, trateaza eficient racelile si chiar si neplacutul reumatism. Alte afectiuni in cadrul carora se mai foloseste ceaiul de pelin sunt cele de tract digestiv sau diabet care nu necesita un tratament mai riguros precum insulina.

Iar in cazul in care suferiti de stari de letargie sau de rau de mare, ori greata, va puteti pune toata baza in proprietatile acestei plante. Multi oameni prefera sa-l consume in combinatie cu vin sau cu bere, pentru a putea trata afectiunile, reusind astfel sa-i schimbe si gustul, iar daca aveti dureri in gat de asemenea va puteti baza pe el. Si cum lista cu lucruri bune nu se opreste aici, continuam prin a spune ca pelinul trateaza si artrita sau vindeca entorsele.

4 COMENTARII

  1. Buna seara, am citit ce beneficii, poate aduce aceasta planta (pelinul), as vrea sa stiu daca este benefica si pentru mancarimi, in jurul partilor intime.Am incercat cu multe creme, cu pastile, am fost la dermatologi, dar nimeni nu a putut sa imi dea un raspuns.Va multumesc si astept un raspuns. PS.As dori sa stiu daca este buna si pentru o asa zisa boala a pieli, pseuriasi…Va multumesc.

  2. Buna ziua vreau si eu sa antreb daca Pelinul e bun pentru Colitida Batatoare , astept raspuns va multumesc mult.

  3. Si de la cine asteptati raspuns fetelor? Credeti ca este o echipa de doctori care preia comentarii, cauta remedii naturiste si va raspund? Lasa-ti-va telefoanele sa va sune, sau adresele sa va trimita tratamentele prin posta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.