Primele impresii – stăpânirea de sine

0
338
Primele impresii - stăpânirea de sine

Expresiile feței, mici detalii ale feței, un mic surâs sau ridicatul din sprâncene, pot trăda starea unei persoane. Prima impresie creată de o persoană contează foarte mult, iar pentru aceasta este nevoie ca ea să fie atentă la limbajul trupului pentru a transmite un mesaj pozitiv. Unii oameni nu acordă atenție de felul cum sunt percepuți și de aceea ajung să creeze o impresie greșită, sau chiar o aparență falsă despre propria persoană.

Pentru a crea o bună impresie nu trebuie să te prefaci, doar să acorzi puțină atenție la limbajul trupului, pentru a îmbunătăți felul de a fi, de a oferi tot ceea ce este mai bun în momentul respectiv. A fi o persoană atrăgătoare este mult mai bine în situația în care dorești să realizezi ceva. Uneri fără să vrei poți crea o impresie greșită care să ,,te coste” și care să facă să fii perceput greșit de către interlocutor.

Nu este bine să fii fals sau să minți la o primă întâlnire deoarece așa se creeză o impresie rea, percepția greșită s-ar putea să aibă repercursiuni asupra ta în atingerea obiectivelor. Cu ajutorul limbajului trupului poți face o persoană să te perceapă într-un mod pozitiv și acest lucru ajută în ceea ce dorești să realizezi.

Aspectul fizic contează forte mult la oameni, este un atu în orice relație, femeile atrăgătoare au mai mult succes. Oamenii au tendința de a reacționa la persoane atrăgătoare de sex opus. Limbajul corpului este și el important la o primă întâlnire, indiferent de ce tip ar fi aceasta.

Sunt câteva lucruri care trebuie evitate pentru a nu crea o impresie greșită și dintre acestea fac parte: mușcarea nervoasă a buzelor, privirea încruntată, ridicatul din sprâncene care arată că nu crezi ceva, schimbarea poziției pe scaun, mișcarea piciorului în mod exgerat când stai jos.

trage de maneci

Legănatul corpului, evitarea contactului vizual cu interlocutorul, scărpinatul în cap, ținerea mâinilor în buzunare, luarea unei scame de pe propriile haine și alte gesturi asemănătoare de autoatingere, nerăbdarea, lipsa de concentrare, mușcarea unghiilor, frecarea palmelor, mișcarea unui pix între degete, și altele.

Citește și:  Sfaturi care te ajută să pari un om demn de încredere

Orice persoană trebuie să fie îngrijită, să creeze impresia că acordă importanță modului cum arată dar nu în mod exagerat. Dacă ești neglijent poți crea o impresie proastă și chiar un aspect minor poate fi decisiv la o primă întâlnire. Contează aspectul exterior, machiajul, părul, manichiura, îmbrăcămintea, etc. Orice persoană care are de exemplu unghiile murdare poate crea o impresie neplăcută cuiva.

Încrederea în forțele proprii este de asemena foarte importantă, aceasta trebuie transmisă de fiecare persoană chiar dacă trebuie să se prefacă. Lipsa de încredere poate fi asocită cu frica și nesiguranța. Femeile în general apreciază la bărbați inteligența și încredere lor. Mersul trebuie să fie sigur și nu apatic și leneș.

Privitul în multe direcții trădează dezorientare și nesiguranță. Zâmbetul este important deoarece face interlocutorul să zâmbească și el. Acesta nu trebuie să fie exagerat, trebuie să indice o stare pozitivă, faptul că ești jovial, deschis, sincer, încrezător.

Postura corectă a corpului, perfecționarea strângerii de mână arată că ești puternic, încrezător și hotărât. Nu este bine să stai gârbovit, cu umerii căzuți, trebuie să stai drept, să arăți că ai încredere în tine. Picioarele se țin orientate în direcția interlocutorului și trunchiul de asemenea îndreptat spre el.

Femeile care stau cu picioarele încrucișate sunt mai atrăgătoare, pentru că își pun în evidență mușchii coapselor. Foarte important este să încerci să imiți gesturile partenerului, fără a exagera, deoarece astfel poți stabili mai rapid o legătură cu acesta. Gesturile trebuie să fie naturale, puțin ample, doar să accentueze ceea ce spui verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.