Principalele motive pentru care este important să rămâi activ sexual la bătrânețe?

0
264
Principalele motive pentru care este important să rămâi activ sexual la bătrânețe

Activitatea sexuală satisfăcătoare este foarte importantă pentru menținerea unei stări emoționale bune dar și pentru longevitate.

Când ne referim la acest lucru avem în vedere și persoanele în vârstă care se pot bucura de sexualitate și la bătrânețe, deși poate nu la aceeași intensitate ca în tinerețe, când aveau energia necesară de a face dragoste ore întregi.

Când se vorbește de sexualitate, foarte muți oameni se gândesc la partea negativă a acesteia, sau cum să prevină bolile cu transmitere sexuală. În acest articol însă vom pune acentul pe faptul că sexul îmbunătățește starea de sănătate, ceea ce este chiar un beneficiu pentru orice persoană adultă. În plus, toți avem nevoie de dragoste, indiferent de vârstă.

Principalele motive pentru care este important să rămâi activ sexual la bătrânețe

Este deja dovedit faptul că sexul protejează și întărește mușchiul inimii. În urma activității sexuale și a orgasmului se crește fluxul de sânge și se secretă hormoni care mențin sănătatea inimii.

Medicii sfătuiesc oamenii să nu se abțină de la activitatea sexuală deoarece astfel își reduc riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Hormonii care se produc prin orgasm au efect benefic asupra întregului organism, dar mai ales asupra vaselor de sânge și digestiei. În timpul actului sexual au loc mișcări musculare care tonifică fesele, pieptul, brațele, coapsele, mușchiul inimii și mușchii abdominali.

Citește și:  Top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea

este important să rămâi activ sexual la bătrânețe

Activitatea sexuală reduce cancerul de sân și cancerul de prostată. Potrivit medicilor femeile cu o viață sexulă activă au un risc de trei ori mai scăzut de a dezvolta cancer de sân decât cele care nu întrețin relații sexuale. În ceea ce privește bărbații, aceștia dacă au o viață sexuală activă se pot bucura de o funcționare bună a prostatei.

Un alt motiv pentru care este important să fii activ sexual este fără îndoială faptul că sexul calmează. Chimia dintre parteneri oferă o stare de bine, iar hormonii care se eliberează prin orgasm sunt un analgezic pentru durerile articulare sau reumatismale din corp.

De asemenea, astfel de hormoni au capacitatea de a regla temperatura corpului și de a normaliza tensiunea arterială. Valul de hormoni amorțește durerea din corp și oferă o stare interioară de bine.

Femeile în vârstă care fac dragoste au avantajul de a scăpa de simptomele provocate de menopauză, de bufeuri, dureri de cap, stări de nervi, etc. În plus, la femei, orgasmul și activitatea sexuală crește fluxul de sânge și astfel îmbunătățește aspectul pielii, luminează chipul, oferă o stare de sănătate fizică și mintală.

Activitatea sexuală este un bun remediu contra obezității, ajută la arderea caloriilor și la menținerea greutății corporale. Sexul are și beneficii asupra sistemului nervos, relaxează, calmează, reduce stresul, poate îmbunătăți capacitatea de gândire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.