Protejarea ochilor vara cu lentile de contact cu filtru UV

0
219
Protejarea ochilor vara cu lentile de contact cu filtru UV

Protejarea ochilor vara mai ales cand radiatiile solare sunt foarte puternice este un lucru esential pentru sanatate. Expunerea prelungita la soare poate avea consecinte grave asupra ochilor neprotejati, poate duce la aparitia unor boli de ochi foarte periculoase. Radiatiile ultraviolete ne pot afecta ochii dar si pielea – pot duce la aparitia unor arsuri solare, la imbatranirea prematura a pielii, la insolatii, etc.

Ca metode de protectie pentru ochi vom folosi ochelari de soare cu filtru UV si palarii de soare. Totusi trebuie spus ca acestea nu protejeaza ochii 100% de radiatiile UV.

Astazi multi producatori de lentile de contact creeaza obiective cu filtru UV. Astfel aceste lentile de contact cu filtru UV – cu rol de a absorbi in mod eficient si de a refracta razele UV – au luat locul ramelor de ochelari, prin faptul ca pot proteja structurile interne ale ochilor de razele ultraviolete UV daunatoare.

Lentilele de contact cu filtru UV protejeaza ochii de razele reflectate si periferice, care nu sunt oprite de ochelarii de soare si palarii. Pentru o mai buna protectie specialistii recomanda sa se poarte lentile de contact cu filtru UV combinat cu ochelari de soare cu filtru UV de calitate. Lentilele de contact nu acopera complet suprafata ochilor si suprafata din jurul ochilor de aceea trebuie asociate cu ochelarii de soare. Astfel se poate obtine cea mai buna protectie impotriva razelor daunatoare ultraviolete UV.

Citește și:  Acidul para-aminobenzoic (PABA) sau vitamina B10 - Stiati ca…

Cele mai periculoase raze pentru ochi sunt cele periferice reflectate de nisip, sol, apa, iarba, etc. De aceea este necesar ca ochii sa fie protejati pentru a nu exista riscul aparitiei unor boli grave de ochi.

Nu trebuie uitat ca in ultimii ani degradarea mediului a afectat atmosfera Pamantului si stratul de ozon, astfel au crescut efectele negative ale radiatiilor solare asupra ochilor si asupra pielii. Daca nu se acorda o atentie deosebita protejarii ochilor, radiatiile UV pot facilita dezvoltarea unor boli de ochi de tipul: cataracta, deteriorarea retinei, inflamatia corneei, tumori ale globului ocular etc.

Ochii nu trebuie protejati numai vara, chiar si iarna stratul de zapada are capacitatea sa reflecte pana la 80% din radiatiile ultraviolete si de asemenea o doza semnificativa de lumina UV este emisa de luminile stralucitoare de mercur din baruri, discoteci, expozitii. Inca un lucru important este ca din toate lentilele de contact care ofera o protectie anti-UV nu toate prezinta un nivel de absorbtie asemanator. De aceea trebuie mare atentie cand se achizitioneaza un astfel de produs, trebuie sa se aleaga lentile de calitate superioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.