Râsul – scade nivelul de hormoni ai stresului și întareste sistemul imunitar

0
246
Râsul - scade nivelul de hormoni ai stresului și întareste sistemul imunitar

Suferi de stres? Există un remediu simplu pentru acesta, să râzi din tot sufletul. Râsul este o modalitate foarte bună de a face față stresului. Cercetătorii au descoperit că râsul are efecte surprinzătoare asupra organismului. Potrivit lor, oamenii care râd au o stare de bine, își ameliorează depresia deoarece crește nivelul de beta-endorfină în organism și își consolidează imunitatea prin producerea de HGH – hormonul de creștere uman.

Studiile cercetătorilor au demonstrat și efectele râsului asupra hormonilor de stres, a căror nivel s-a redus prin această stare de bine. Este vorba despre cortizol, dopamină și epinefrină care prin râs se pot reduce în organism.

Potrivit studiului realizat, persoanele care au participat la test, au vizionat un film amuzant și atât înainte de film, prin anticiparea stării de bine, în timpul vizionării cât și după ce s-a terminat filmul, și-au redus cantitatea de astfel de hormoni ai stresului în organism.

persoana cu ochelari care rade

Cortizolul care este hormonul stresului s-a redus cu 39%, dopamina care ajută în producerea de adrenalină s-a redus cu 70%, iar epinefrina s-a redus cu 38%. Concluzia a fost că râsul este sănătos pentru organism și starea mentală, chiar și anticiparea evenimentului pozitiv poate ajuta în reducerea stresului.

Citește și:  15 dintre cele mai populare hobby-uri în România în 2023

Râsul crește nivelul de endorfine din organism, oferă o stare de bine, de bucurie, are efect benefic asupra creierului și a memoriei. Prin râs poți scăpa de stres dar și de oboseală, poți spune că ai luat un ,,medicament” care să te ajute să fii sănătos, mai ales dacă gândirea ta este pozitivă și ai susținerea sau sprijinul familiei și prietenilor.

Oamenii care râd frecvent au: respirația mai bună, tensiunea arterială normală, își tonifică mușchii feței, își stimulează frecvența ritmului cardiac, își cresc rezistența la boli infecțioase și își consolidează imunitatea organismului. Prin râs au mai multă energie, suferă mai puțin din cauza problemelor zilnice, trec mai ușor peste necazuri, își ameliorează durerile și își îmbunătățesc starea de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.