Reguli simple de machiaj pentru mărirea optică a ochilor

0
507
Machiaj ochi de căprioară la Audrey Hepburn, Foto: image.ie
Machiaj ,,ochi de căprioarăˮ la Audrey Hepburn, Foto: image.ie

Vrei să fii mai atrăgătoare? Cu ajutorul unor reguli simple de machiaj poți avea privirea mai expresivă și ochii seducători și mai mari, iar astfel cu siguranță chipul tău va fi mai atrăgător.

Dischetă din bumbac cu lapte rece pe pleoape, Foto: howstodo.com

Înainte de aplicarea unei tehnici de make-up este nevoie de a pregăti pielea delicată din jurul ochilor, pleoapele se pot umezi cu o compresă cu lapte rece, care va avea un efect bun dimineața, va face ca privirea să fie mai proaspătă și ochii mai expresivi.

Dacă există anumite probleme pe pielea de sub ochi (riduri, roșeață, pete) se aplică un anticearcăn și un pic de pudră translucidă.

Tuș de ochi, Foto: blog.beautybridge.com

Highlighterul lichid are un efect deosebit pe piele, oferă luminozitate asupra ochilor și este indicat mai ales dacă aceștia sunt obosiți.

Sprâncenele trebuie pensate corespunzător astfel încât aspectul firelor de păr să fie ordonat, acest lucru luminează ochii, efectul este frumos, chipul devine mai expresiv.

Creionul dermatograf alb sau bej se folosește pentru a contura linia lacrimală inferioară și astfel ochii par mai mari și privirea mai seducătoare.

Machiaj care accentuează privirea, Foto: naturalmakeup3.blogspot.com

Machiajul ombre poate accentua privirea. Pe piele se aplică un fond de ten lichid apropiat de nuanța naturală a acesteia, apoi se folosește un blush bronz pe linia nasului și pomeți. Pe fiecare pleoapă se folosește o nuanță de fard maro care va fi mai intensă spre colțul exterior al ochiului, iar apoi pe centrul pleoapei se aplică un pic de fard în nuanțe de bronz. Linia genelor se conturează cu tuș negru, iar genele se pun în evidență cu rimel mascara negru. Îngroșarea și arcuirea genelor cu ajutorul rimelului fac ochii mai mari și mai atrăgători.

Citește și:  Machiaj pentru ochi albaștri – Sfaturi și trucuri simple, care pun ochii în evidență

Machiajul pentru ochi expresivi se poate face prin aplicarea de fard brun pe pleoape, tuș negru de ochi pe linia genelor, rimel negru și fard de ochi pe pielea de sub sprâncene.

Creionul dermatograf bej folosit pentru machiajul ochilor ajută în realizarea unui machiaj deosebit, natural, care face privirea mai intensă și ochii mai mari.

Machiaj pentru ochi seducători, Foto: princefka.ru

Dacă ai ochii căprui poți folosi anumite nuanțe pentru fardul de ochi care avantajează și anume: bej, maro, galben-auriu, mov, verde, turcoaz, kaki, albastru. Pentru ochii verzi sunt recomandate nuanțele de verde, mov, maro-roșcat, roșu-violet, auriu, caramel, roz-bej, galben-auriu, maro, corai, lila. Pentru ochii albaștri cele mai bune nuanțe care accentuează privirea sunt: roz-auriu, oranj, roz-bej, maro-roșcat, burgundia, negru, kaki, bronz, roșu-violet, argintiu și gri-albăstrui.

Machiaj pentru ochi căprui, Foto: walldevil.com

Specialiștii în make-up recomandă ,,tehnica de căprioarăˮ care face privirea mai seducătoare. Se folosesc nuanțele maronii pentru machiajul pleoapelor, mai închise spre colțul exterior al ochilor și mai deschise până spre alb spre linia sprâncenelor și zona lacrimală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.