Remedii naturiste pentru celulita de pe picioare și sfaturi pentru prevenirea ei

0
676
Remedii naturiste pentru celulita de pe picioare și sfaturi pentru prevenirea ei

Celulita este una dintre afecțiunile care iși pune amprenta asupra aspectului picioarelor. Corectarea acestei deficiențe se face prin mai multe metode de tratament, din care unele sunt pe bază de preparate procurate din farmacii, altele țin de fitoterapie, masaj, hidroterapie și exerciții fizice.

Unguentele și cremele sunt foarte eficiente în tratamentul celulitei. Acestea trebuie să fie naturale, pe bază de plante, recomandate uzului extern. Cremele anticelulită sunt folosite în masajul pielii, nu trebuie să provoace iritații, inflamații și alergii, de aceea este bine ca înainte de tratament să fie testate pe o zonă a pielii. Ele au rolul de a îmbunătăți metabolismul, de a diminua stratul de celule adipoase, de a elimina toxinele și excesul de umiditate din țesuturi.

Cele mai eficiente produse anticelulită sunt unguentul de coada calului, unguetul de extract de frunze de lemn câinesc (sau de Ligustrum vulgaris) și unguentul din frunze de iederă. Pentru uz intern se poate folosi ceaiul din frunze de coacăz negru, frunze de viță de vie, salvie, crețișoară și crețușcă. Sucul de lămâie și sucul de grapefrut poate fi folosit de asemenea pentru masajul aplicat la nivelul pielii.

Hidroterapia este un bun remediu contra celulitei. Factorii hidrici și termici au acțiune fiziologică asupra pielii. Acțiunea excitantului cald sau rece prin intermediul apei poate stimula circulația periferică, pielea fiind bogat vascularizată. Dușurile reci au efect bun în stimularea musculaturii netede și striate, în menținerea elasticității fibelor musculare, în tonifierea pielii și musculaturii.

În plus, prin dușurile calde se relaxează pielea și spasmele musculare. Se pot utiliza dușurile reci și calde alternativ. Astfel de tratamente intensifică procesele metabolice, accelerează arderile, sunt diminuate acumulările de celule adipoase. Prin hidroterapie este stimulat sistemul limfatic, iar acest lucru vindecă celulita.

jet de apa calda

Se folosește jetul de apă caldă alternativ cu jetul de apă rece pentru eliminarea toxinelor care sunt atașate de celulele adipoase. Timp de 2 minute se ține jetul de apă cadă pe pielea coapselor, apoi timp de 15 secunde se menține jetul de apă rece și se repetă procedeul de 10 ori. Prin apa caldă se stimulează circulația sangvină și vasodilatația, iar prin apa rece se crește absorbția de oxigen în celule și se tonifică pielea.

Citește și:  Cand a fost inventat termometrul?

Exerciții fizice dinamice sunt eficiente pentru eliminarea aspectului de coajă de portocală a pielii membrelor inferioare, mai ales din zona coapselor. Persoanele care aleargă au în general un conținut redus de grăsimi în corp. Prin exerciții fizice pielea coapselor și a feselor devine mai elastică și aspectul de celulită dispare. Viața sedentară este cea mai mare cauză a celulitei picioarelor. Înotul este un sport foarte eficient în combaterea celulitei. Mersul pe jos, ciclismul sunt recomandate pentru tratamentul celulitei.

Cele mai bune exerciții pentru eliminarea aspectului de celulită de pe pielea membrelor inferioare sunt:

Stai pe o saltea de gimnastică, te sprijini pe genunchi și pe brațe. Menții genunchiul stâng pe saltea și ridici piciorul drept în spate, iar spatele îl menții drept. Acest exercițiu ajută la consolidarea musculaturii coapselor. Repeți exercițiu și cu celălalt picior.

Stai pe sol, pe partea dreaptă a corpului, pe o saltea de gimnastică. Te sprijini pe brațul drept și palma de la mâna stângă, menții piciorul drept întins pe saltea și execuți mișcări de ridicare și coborâre cu picioarul stâng. Apoi repeți exercițiul și pe partea stângă a corpului, execuți mișcări de ridicare și coborâre cu piciorul drept.

Alte proceduri pentru combaterea celulitei sunt masajul pielii, peelingul, împachetările pentru detoxifiere, împachetările cu ciocolată. Prin masajul anticelulitic se îmbunătățește circulația sângelui, se activează lipoliza, se elimină aspectul neplăcut de coajă de portocală, se îmbunătățește drenajul limfatic, se elimină stresul și toxinele care s-au acumulat și au dus la inflamarea celulor adipoase. Peelingul este recomandat pentru eliminarea celulelor moarte ale pielii, iar aspectul acesteia va fi mai frumos.

Împachetările corporale sunt eficiente pentru reducerea infalmațiilor, eliminarea toxinelor, curățirea tegumentului și eliminarea celulitei. Împachetările cu ciocolată sunt eficiente în eliminarea rezidurilor din țesuturi, a celulelor moarte, în hidratarea pielii, prevenirea aspectului ofilit, îmbătrânit, în relaxarea tegumentului, eliminarea aspectului de coajă de portocală și îmbunătățirea circulației sângelui (care la șolduri, coapse, fese este mai redusă mai ales din cauza lipsei de mișcare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.