Rețete naturale populare de tratament a urciorului (orjeletului)

0
368
Infuzia de gălbenele, Foto: ancientwisdom.biz

Te-ai trezit dimineața și ai observat că ai pleoapa umflată, o durere ascuțită într-un punct roșu ca un coș? Este posibil să ai simptome create de o infecție ce a rezultat din cauza utilizării unor farduri, a folosirii degetelor murdare la ochi, nerespectării unor reguli de igienă a ochilor, etc. Urciorul este o infecție bacteriană și o inflamație a glandelor sebacee de la marginea pleoapelor. Poate provoca umflarea pleoapei și inflamarea acesteia, formarea unui coș care are un punct central galben ce arată că este epicentrul umflăturii cu puroi, poate da dureri de cap, simptome de intoxicație, inflamarea ganglionilor limfatici din jur, senzație de presiune și durere, în general un disconfort accentuat la nivelul ochilor.

Urciorul, Foto: indohealthy.com

Urciorul apare și pe fondul unui sistem imunitar scăzut, datorită unor boli endocrine sau a diabetului zaharat, în situații de răspândire a furunculozei și pe pielea din jurul ochilor, lipsei de vitamine în organism, dar mai ales din cauza nerespectării unor reguli simple de igienă a ochilor și a mâinilor (înainte de a le atinge de pleoape).

Urciorul are aspectul unui coș care se dezvoltă, se sparge și apoi drenează. În general, în astfel de cazuri, este necesar aplicarea unui tratament pentru grăbirea vindecării, astfel se pot evita multe complicații (dureri de cap, înroșirea ochilor, febră, etc). În cazuri grave se merge la medic deoarece acesta va ști cum să aplice un tratament pentru drenarea puroiului produs de urcior și va recomanda anumite antibiotice pentru oprirea infecției. Medicamentele antibiotice ajută în distrugerea bacteriei care a produs infecția și împiedică multiplicarea acestui agent patogen.

Citește și:  Ce este presbiopia si cum poate fi corectata adecvat?

Rețete naturale populare de tratament a urciorului (orjeletului):

Folosirea remediilor populare ajută la ameliorarea acestei infecții de la nivelul pleoapei.

Infuzia de gălbenele, Foto: ancientwisdom.biz
Infuzia de gălbenele, Foto: ancientwisdom.biz

Forile de gălbenele ajută în tratamentul urciorului. Se prepară o infuzie din gălbenele și se aplică la ochi sub formă de comprese umede de câteva ori pe zi. Se pune o linguriță de flori de gălbenele la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară și se lasă să se răcească. Tratamentul se face de minim 3 ori pe zi, se aplică tampoane din bumbac umezite cu infuzie pe pleoape în scopul vindecării.

Gel de aloe vera, Foto: blognutricionysalud.com
Gel de aloe vera, Foto: blognutricionysalud.com

Infuzia de aloe este un bun remediu pentru afecțiunile ochiului, pentru tratamentul urciorului. Se taie frunze proaspete de aloe, se pun într-un borcan din sticlă, se adaugă apă clocotită deasupra și se lasă la infuzat câteva minute. Când s-a răcit se strecoară și se clătesc ochii cu acest preparat.

Pătlagina, Foto: pruefreefood.files.wordpress.com
Pătlagina, Foto: pruefreefood.files.wordpress.com

Frunzele de pătlagină sunt eficiente în tratamentul orjeletului. Se infuzează frunze de pătlagină în apă clocotită, se strecoară și se aplică loțiunea rece pe ochiul afectat de urcior.

Ceaiul de musetel
Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel concentrat tratează infecția și inflamația în caz de urcior. Spălăturile frecvente cu ceai de mușețel sunt un remediu excelent pentru o astfel de infecție bacteriană la nivelul pleoapei. Dacă se aplică la primele semne ale formării urciorului, infecția va fi oprită și astfel afecțiunea va fi vindecată foarte rapid. Am încercat și eu acest remediu și am scăpat de urcior într-o zi.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.