Sărurile de aur pentru tratamentul artritei reumatoide

0
1717
Sărurile de aur pentru tratamentul artritei reumatoide

Artrita reumatoidă afectează organele și sistemele corpului, este o boală reumatică progresivă și de lungă durată. Prin tratamente moderne se pot ameliora simptomele și chiar se poate încetini evoluția bolii. Unul dintre aceste tratamente este cu ajutorul sărurilor de aur.

Sărurile de aur pentru tratamentul artritei reumatoide

Sărurile de aur sunt folosite sub forma unor preparate medicinale administrate parenteral (sau injectabil). Acestea sunt folosite de mai mult de 200 de ani, eficiența lor în tratamentul artritei reumatoide și altor forme de artrită fiind demonstrată și în anul 1997 de către studiile realizate de cercetătorii în domeniul medical de la Institul Cochrane.

Preparatele de aur și-au găsit utilizarea eficientă și în tratamentul infecțiilor, inflamațiilor, chiar și a tuberculozei. Se pare că sărurile de aur au proprietăți de reducere a edemelor, inflamațiilor, durerilor provocate de atrita reumatoidă. Din păcate la 30% dintre pacienți s-au depistat efecte secundare ceea ce a făcut să fie oprită această terapie. Totuși semnele și simptomele care țineau de iritații gastrointestinale și erupții cutanate au fost bine tolerate de pacienți. Un alt simptom al tratamentului cu săruri de aur este albăstrirea pielii.

Tratamentul se face o perioadă destul de mare de timp, de până la jumătate de an, deoarece aurul este eliminat în mare parte din corp și în scurt timp. Pentru a se obține rezultatele dorite este necesar ca în faza incipientă a terapiei să se facă injecții săptămânale iar apoi mai rar, dar timp de 6 luni. Sărurile de aur sunt recomandate de medici în tratamentul simptomelor de artrită și mai ales a artritei reumatoide.

Citește și:  Vreți să știți mai multe despre alergii, citește totul aici

Pe timpul tratamentului, pacientul este monitorizat atent de către cadrele medicale, deoarece poate fi afectată și funcția renală și a tractul gastrointestinal, chiar și măduva osoasă. Unii pacienți pot face tratamentul cu săruri de aur sub formă de pastile, care au rolul tot de a reduce simptomele și evoluția bolii de artrită reumatoidă. Sărurile de aur sunt folosite sub forma unui tratament standard ce are efect de a reduce edemul și durerea. Aceste săruri acționează asupra imunității, în sensul că influențează celulele sistemului imunitar care sunt responsabile de apariția inflamațiilor și durerii.

Injecțiile cu preparate medicinale cu săruri de aur se administrează pe cale parenterală, iar răspunsurile la tratament apar aproximativ după o perioadă de 6-12 luni. Dacă se optează pentru tratamentul oral cu pastile cu săruri minerale se pot obține rezultate mai puțin eficiente. Avantajul în al doilea caz este că efectele secundare sunt mai puține și deci tratamentul este mai bine tolerat de pacient. În cazul tratamentului injectabil cele mai întâlnite efecte secundare sunt: intoleranța la nivelul tractului gastrointestinal, erupțiile cutanate, apariția autoanticorpilor asociați cu bolile autoimune.

Cei care au făcut un astfel de tratament și au tolerat efectele secundare au ajuns la o reducere a simptomelor de artrită reumatoidă, artrită psoriazică, poliartrită și sindrom Felty. La inceput tratamentul s-a facut pentru testarea reacției pacientului, deci în doză mica, iar apoi s-a recomandat la doza normal specifică în cazul acestei boli reumatice. Testul cu doză mica este penru verificarea reacțiilor pacientului la un astfel de ser cu săruri de aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.