De regula mahmureala apare dupa o noapte grea din cauza consumului mare de alcool. Cel care sufera de mahmureala are simptome specifice neplacute dar mai ales se simte groaznic si are conditie fizica proasta. In astfel de cazuri, dupa o noapte dificila, a doua zi dimineata cu siguranta vei fi mahmur, vei avea o stare de ameteala, mai ales daca ai baut alcool pe stomacul gol, efectele acestuia fiind si mai neplacute. Principalele simptome care apar sunt: senzatie de greata, sete, frisoane, febra si dureri de cap.
Un remediu foarte eficient contra simptomelor de mahmureala este acest sirop elizabetan aromat. Se realizeaza usor si este bun pentru organism, deoarece consumat isi face efectul imediat, te pune pe picioare dupa o noapte de petrecere, dupa ce ai consumat cateva pahare de bautura in plus.
Alcoolul duce la pierderea de oligoelemente si de minerale din corp, la eliminarea lichidului din organism in cantitate mare datorita efectului diuretic si deci la instalarea traspiratiei, deshidratarii si aparitia durerilor de cap. Pentru a scapa de astfel de simptome trebuie sa urmezi un tratament foarte simplu cu siropul elizabetan cu rozmarin si lamaie.
Dupa cum se stie lamaia contine multa vitamina C, are proprietati de eliminare a toxinelor din corp, de mentinere a sanatatii sistemului nervos, de echilibrare a tensiunii arteriale si intarirea organismului.
Siropul elizabetan cuprinde urmatoarele ingrediente:
- zeama de la o lamaie
- 650 ml apa
- 400 g zahar
- o mana de fire de rozmarin.
Mod de realizare: se ia rozmarinul, se spala bine si se preseaza usor astfel incat sa se obtina o cantitate de aproximativ 500 ml intr-un vas gradat; se fierbe 650 ml apa intr-un vas, apoi se toarna intr-un borcan; se adauga rozmarinul in apa fierbinte si se lasa sa infuzeze timp de 10 minute; separat se obtine zeama de la lamaie si se amesteca bine cu 400 g zahar; apa cu rozmarinul se strecoara.
Apoi lichidul obtinut se pune intr-un vas la fiert la foc mic, se adauga zaharul cu zeama de lamaie si se amesteca pana se dizolva tot zaharul; pe masura ce apa clocoteste siropul obtinut incepe sa se ingroase, nu trebuie tinut la foc mai mult de 6 minute; apoi se da deoparte, se lasa sa se raceasca putin si se pune in sticla pentru a fi inchis ermetic. Se serveste cate putin, doar 2 linguri atunci cand este cazul, de cateva ori pe zi, pentru a scapa de starile proaste de mahmureala.