Squawvine (Mitchella repens), plantă ce calmează sistemul nervos

0
151
Fructele plantei Squawvine (Mitchella repens)

Planta Squawvine crește în America de Nord și Japonia. Are denumirea științifică Mitchella repens și face parte din familia Rubiaceae. Este o plantă perenă, erbacee, târâtoare, care poate avea tulpina lungă de 15-30 cm. Frunzele sunt ovale, lucioase, de culoare verde-închis, iar fructele sunt de forma unor bace roșii, cu 2-8 semințe fiecare.

Fructele plantei Squawvine (Mitchella repens)

De la planta Squawvine se folosesc în scop terapeutic doar frunzele și tulpina. Frunzele se folosesc mai ales proaspete, dar pot fi utilizate și uscate. Se colectează în perioada de înflorire a plantei. Acestea au substanțe chimice active și nutrienți precum sunt: alcaloizi, mucilagiu, tanin, substanțe saponine și glicozide. Din planta Mitchella repens se realizează un preparat natural amestecat cu alcool, în proporție de 1:1. Se folosesc mai ales frunzele, acestea se taie mărunt, se pun într-un borcan de sticlă, iar apoi se toarnă deasupra alcoolul.

Planta Squawvine înflorită
Planta Squawvine înflorită

Proprietățile plantei Mitchella repens:

Această plantă este eficientă în tratamentul dismenoreei, diareei, colitei, menoragiei, amenoreei. Ajută în calmarea sistemului nervos, este recomandată și în cazuri de stres, nervozitate dar și de epuizare nervoasă. Ceaiul din frunze de Squawvine are efect astringent, antiseptic, diuretic, este un bun remediu pentru bolile uterului, pentru tratamentul diareei, retenției urinare, congestiei pelvine, durerilor menstruale.

Citește și:  Planta Cimicifuga racemosa sau lumânarea neagră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.