Știați că majoritatea durerilor de cap pot fi reduse prin consumul de dulciuri?

0
258

Știați că zahărul poate ameliora stresul? Desigur nu spunem să mâncați zahăr în exces, noi doar ne referim la faptul că zahărul este un bun furnizor de energie, de care avem nevoie în situații de stres. Cu siguranță ați simțit că atunci când sunteți stresați și mâncați câteva bomboane ce conțin zahăr v-ați mai relaxat și starea de stres s-a ameliorat. Zahărul este o sursă de energie, oferă glucide esențiale pentru funcționarea normală a creierului, pentru activitatea cerebrală, îmbunătățește atenția, memoria și puterea de concentrare. Ciocolata de exemplu are efect tonic și de stimulare a bunei dispoziții.

Dulciuri, ciocolată, Foto: funny-pictures.picphotos.net
Dulciuri, ciocolată, Foto: funny-pictures.picphotos.net

Știați că majoritatea durerilor de cap pot fi reduse prin consumul de dulciuri?

Nu s-a demonstrat încă faptul că prin consumul de dulciuri scapi de stresul fizic însă o ameliorare s-a constat, fie ea și de moment. Sentimentul emoțional de plăcere pe care îl au cei care mănâncă dulciuri are efect bun și relaxant mai ales în cazul când organismul este tensionat și are nevoie și de un plus de energie. Consumul de dulciuri are avantaje și dezavantaje. În ceea ce privesc avantajele, fiindcă despre ele este vorba în acest articol, trebuie să spunem că are loc o creștere a energiei, se creează o stare de plăcere și bucurie, se produc mai multe endorfine – toate acestea sunt importante chiar și pentru o perioadă scurtă de timp (cât acestea durează). Dulciurile sunt bune pentru noi, reduc durerile de cap, dar trebuie consumate întotdeauna cu moderație.

Citește și:  Cheaguri de sange – Cauze si metode de tratament

Te face ciocolata mai fericit? Da, ciocolata oferă o stare bună de spirit pe o perioadă scurtă de timp, acest lucru a fost deja constatat de cercetători. Ciocolata combate stresul, depresia, anxietatea, ridică nivelul de serotonină. Triptofanul din ciocolată (din pudra de cacao și nucile caju) este un bun remediu contra simptomelor depresive și are rol în producerea serotoninei în creier. În plus, triptofanul produce vitamina B3, combate insomnia, controlează hiperactivitatea, reduce apetitul alimentar, vindecă migrenele, durerile de cap în general. Prin creșterea nivelului de serotonină din creier se îmbunătățește starea de spirit și se ameliorează problemele psihice.

Se spune că persoanele care mănâncă dulciuri cu moderație trăiesc mai mult, au voință, au o stare bună de spirit, sunt afectați mai puțin de stres, se concentrează mai bine, suportă mai ușor durerile deoarece intensitatea acestora este ameliorată prin creșterea nivelului de triptofan și serotonină în creier.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.