Știați că rolul sprâncenelor este de a ține transpirația departe de ochi?

0
853
Știați că rolul sprâncenelor este de a ține transpirația departe de ochi

Sprâncenele nu au doar rol estetic, nu sunt doar un cadru de definire a ochilor, în realizarea unei fizionomii armonioase la fel ca și genele, ele îndeplinesc și alte funcții importante despre care vom spune în acest articol.

Știați că rolul sprâncenelor este de a ține transpirația departe de ochi? Este vorba despre funcția de protecție a sprâncenelor pentru ochi, ele reprezintă o barieră în fața umezelii, transpirației, stimulilor mecanici, luminii soarelui. Sprâncenele ajută la disiparea căldurii, deci au și un rol de izolație termică.

Sprâncenele au rol estetic pentru față și sunt și un instrument de comunicare (prin mișcarea lor se exprimă emoții intense, de plăcere, uimire, scepticism, ură, consternare, șoc veritabil, aroganță).

Ridicarea sprâncenelor este un semn natural de plăcere, felicitare, interes, neîncredere, flirt, poate accentua părerile într-o conversație, poate crea senzația că îi tratezi pe ceilalți de sus, sau poate arăta îndoiala cu privire la ceea ce spune interlocutorul.

Cam 80% din oameni ridică din sprâncene fără să-și dea seama, un interval foarte scurt de timp, de aproximativ 1/5 fracțiuni de secundă. Majoritatea oamenilor ridică din sprâncene de 45-50 de ori pe zi, deci acest gest este mai comun decât ne-am închipui.

rolul sprancenelor

Factorii genetici au un rol important în formarea acestora, dar și rasa, vârsta, sexul sau starea de sănătate pot influența aspectul sprâncenelor. La nou-născuți sprâncenele sunt foarte fine, marcate de fire pufoase delicate. La femei sprâncenele sunt mai arcuite și mai subțiri, la bărbați sunt mai groase și mai drepte.

Citește și:  Astigmatismul - simptome, cauze si tratament

În plus, la bărbați pielea feței este mai aspră, mai groasă și de aceea ridurile formate între sprâncene devin mai adânci. În funcție de melanocitele rădăcinii firelor de păr, sprâncenele pot fi blonde, negre, maronii sau roșcate. Caracteristicile formelor pigmentare sunt date de procesele enzimatice, nuanțele variază de la roșcat până la negru.

Femeile acordă o atenție deosebită sprâncenelor, merg la cosmetică pentru a le pensa și pentru a le vopsi, pentru a le contura în scopul de a-și evidenția ochii, de a-și crea un chip expresiv, mai luminos, mai îngrjit și mai frumos.

În prezent se recurge la liftingul sprâncenelor atât la femei cât și la bărbați pentru a se ridica conturul acestora și a se obține un efect antiimbătrânire.

Prin liftingul sprâncenelor se ridică linia acestora, se corectează eventualele asimetrii, poziția și arcuirea sprâncenelor, se atenuează cutele formate între sprâncene, se combat durerile de cap ce apar prin mișcarea extenuantă a mușchilor frunții de a ridica sprâncenele lăsate, se scapă de fizionomia melancolică și obosită și se obține un aspect întinerit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.