Cum să avem sprâncene perfecte?

0
263
Pensarea sprâncenelor, Foto: youtube.com

Un sfat de la cosmetician este întotdeauna bun când vine vorba de sprâncene. Forma sprâncenelor este foarte importantă la o femeie deoarece îi poate face chipul mult mai atractiv și expresiv. Stilizarea sprâncenelor este indicat să fie realizată de un specialist, deoarece, acesta are talentul și experiența necesară de a observa cu atenție fizionomia persoanei și de a corecta forma sprâncenelor, astfel încât să se potrivească cât mai bine feței.

Pensarea sprâncenelor, Foto: youtube.com

Pensatul sprâncenelor a devenit un obicei frecvent la femei, se poate realiza destul de ușor, de fiecare în parte, acasă. În acest fel, sprâncenele sunt îngrijite, nu sunt răsfirate, ele merită o atenție deosebită din partea noastră deoarece oferă chipului mai multă expresivitate.

Forma sprâncenelor se corectează cu ajutorul unei pensete, fiecare fir de păr care deranjează trebuie smuls. Linia sprâncenelor trebuie stabilită prima dată de un specialist (cum spuneam mai sus) pentru a dobândi aspectul perfect, în armonie cu fizionomia proprie fiecărei persoane. Procesul de epilare, prin pensare, reprezintă de fapt o metodă de îndepărtare a firelor de păr de la rădăcină, fire care deranjează linia și forma sprâncenelor.

În fiecare an apare o modă în ceea ce privește forma sprâncenelor, astfel se poate ajunge să fie considerate în tendințe sprăncenele arcuite, subțiri, groase, sau foarte accentuate. Indiferent de modă, nu trebuie să-ți modifici foarte tare linia naturală a sprâncenelor si de asemenea să nu schimbi radical forma acestora deoarece, poți să ai surpriza ca firele de păr smulse să nu mai crească la loc și astfel conturul inițial al sprâncenelor să nu mai fie restaurat.

Sprâncenele trebuie să fie corect pensate astfel încât forma lor să pună în valoare feminitatea persoanei. Arcul sprăncenei trebuie să fie perfect realizat, astfel încât să creeze impresia unei rame perfecte pentru partea superioară a ochilor.

Ochi expresivi, sprâncene perfect conturate
Ochi expresivi, gene false, sprâncene conturate

Primul punct trebuie să fie în dreptul vârfului unui creion care are baza la capătul narei și vârful spre sprânceană. Apoi se mișcă creionul spre centru pupilei iar locul pe care îl indică cu vârful spre sprânceană reprezinta punctul maxim. Pentru a determina colțul sprâncenei trebuie îndreptat creionul spre colțul exterior al ochilului, vârful lui va fi punctul din coada sprâncenei.

Nu se folosește niciodată lamă de ras pentru corectarea sprâncenelor. Întotdeauna procedeul se realizează cu ajutorul unei pensete (pentru smulgerea firelor considerate în plus) și a unei forfecuțe speciale (pentru tunderea firelor de păr prea lungi sau dezordonate). Tăierea firelor de păr prea lungi se face de sus în jos, întotdeauna în sensul creșterii lor.

Cu ajutorul unui creion dermatograf alb se marchează firele de păr care deranjează forma corectă a sprâncenelor, apoi nu mai rămâne decât să se smulgă cu atenție firele considerate în plus, cu ajutorul pensetei. Cu siguranță, după pensare, vor rămâne câteva goluri mici care trebuie mascate cu pudră de sprâncene sau cu un creion dermatograf pentru acestea. Creionul de sprâncene trebuie să fie ales mereu în funcție de culoarea firelor de păr. Pentru părul negru sau castaniu se recomandă un creion de culoare închisă. Pentru nuanțe de roșcat sau șaten deschis este potrivit un creion maroniu. Pentru nuanțe de păr mai deschise, mai luminoase se poate folosi un creion maroniu-deschis. Tonurile de culori ale creionului de contur trebuie să fie în general mai deschise decât cele ale firelor de păr, deoarece sprâncenele apar mai închise după folosirea acestuia decât este creionul în realitate.

Citește și:  Stiati ca parul si unghiile au o proteina numita cheratina si acestea contin legaturi de sulf?

Forma sprâncenelor se realizează în funcție de forma feței. Persoanele care au fața ovala ar trebui să aibă sprâncenele ridicate și usor rotunjite la capete. Cele care au fața pătrată pot avea sprâncenele de forma unui arc de cerc neted și lung. Pentru fața ovală sunt recomandate sprâncenele cu linia superioară netedă, iar pentru fața triunghiulară sunt potrivite sprâncenele ușor ridicate în punctul de mijloc sau punctul maxim.

Întotdeauna înainte de pensarea sprâncenelor este bine să stergeți pielea cu puțin alcool, dar să dezinfectați și penseta. Cum se procedează? Pensarea se începe din primul punct și cu linia din interior și se continuă spre tâmple, astfel se va obține mai ușor forma dorită a sprâncenelor. Pentru a diminua senzația de durere care apare la smulgerea firelor se poate aplica pe piele un cub de gheață timp de un minut, iar apoi procedeul de smulgere nu va mai crea nici un astfel de disconfort. După pensare se șterge zona respectivă cu puțin alcool medicinal.

Sprâncenele pot fi puse în evidență și mai bine dacă sunt vopsite foarte atent, cu anumite vopsele speciale în culori adecvate, care să nu irite ochii sau pielea din jurul acestora. Acest procedeu se poate face la cosmetică, la coafor sau acasă. Desigur cel mai bine este ca prima dată să se ceară sfatul unui specialist care va recomanda nuanța de culoare a vopselei potrivită pielii dar și nuanței părului, astfel încât aspectul să fie atractiv. Metoda este simplă, se folosește un pieptene de sprâncene și o pensulă subțire cu ajutorul căreia se aplică culoarea dorită prin mișcări fine, asupra firelor de păr. Se așteapă un timp pentru ca vopseaua să se prindă de firele de păr (perioada este scrisă pe instrucțiunile de folosire ale produsului de vopsit), apoi se clătește zona respectivă cu grijă, fară a afecta deloc ochii, ocolind zona acestora cu atenție.

Conturul sprâncenelor poate schimba foarte tare expresia facială a unei persoane. O face mai matură dacă sunt arcuite, o face mai tânără dacă sunt mai scurte, îi scoate în evidență ochii dacă sunt mai subțiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.