Știați că un pahar de suc cu varză kale are mai mult calciu decât un pahar cu lapte?

0
969
3-varza-kale-suc-natural

Un pahar cu suc de varză kale oferă foarte multă energie organismului, poate înlocui cu succes cafeaua de dimineață. Varza Kale este cam aceeași legumă cu varza obișnuită doar că are frunzele cu marginile ondulate. Este cultivată în Europa și reprezintă un aliment pentru oameni. Este folosită și ca hrană pentru animale.

Suc de varză kale – Cel mai alcalin și sănătos suc

1-suc-de-varza-kale

Varza kale se poate consuma sub formă de suc proaspăt simplu sau în amestec cu fructe și legume.

Beneficiile sucului de varză kale pentru organism:

  • Un pahar cu suc de varză kale are mai mult calciu decât un pahar cu lapte.
  • Conține mai mult calciu decât fosfor, cantitatea de calciu fiind aproximativ de trei ori mai mare decât cea de fosfor.
  • În plus varza kale este bogată în nutrienți, are caroteni, clorofilă, vitamine.
  • Doar 100 g suc de varză kale conține 88 g apă și 45 kcal.
  • Are 5 g proteine, 1 g grăsimi și 7 g carbohidrați.
  • Mineralele și vitaminele nu lipsesc din această legumă. Dintre vitaminele ce se găsesc în sucul de varză kale fac parte: vitamina A, C, K, B6, acidul folic, tiamina, niacina, riboflavina.
  • Cele mai importante minerale care le oferă varza kale sunt: potasiul, magneziul, calciul, fierul, sodiul și fosforul.
  • O cantitate de 100 g suc de varză kale conține 243 mg potasiu și 206 mg calciu.

Suc de varză kale – Mod de preparare:

  • Varza kale trebuie să fie de calitate superioară pentru a fi utilizată pentru suc.
  • Nu este recomandată varza cu frunze ofilite, îngălbenite sau uscate.
  • De asemenea nu trebuie folosită varza care are semne de descompunere sau urme de insecte.
  • Pentru realizarea sucului, frunzele de varză trebuie spălate cu apă, apoi scurse de apă în uscătorul de salată, taiate în bucăți potrivite și date prin storcătorul de fructe și legume.
Citește și:  Afla care sunt plantele medicinale pentru vaccinul antigripal natural care ajuta la consolidarea sistemului imunitar!

Sucul de varză kale se poate combina cu suc de morcovi, mere, pere, căpșuni, struguri, portocale, broccoli, castravete, sfeclă, țelină și astfel gustul său va fi mai plăcut.

De ce este bine să consumi varză kale și să bei suc de varză kale?

4-varza-kale

Varza kale este considerată un super-aliment, este foarte sănătoasă pentru orice masă a zilei, oferă energie, elimină oboseala.

Varza kale este bogată în nutrienți:

  • Poate fi consumată în orice dietă și are beneficii uimitoare pentru sănătate.
  • Are proprietăți anticancer, reduce nivelul de colesterol din sânge, conține clorofilă, are efect de alcalinizare a organismului, detoxifică corpul.
  • Conține o cantitate semnificativă de elemente nutritive, este o sursă excelentă de minerale și vitamine, de aceea ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului.
  • Varza kale are proprietăți hrănitoare foarte bune, protejează vederea (deoarece conține luteină), scade riscul de boli de inimă.
  • Pentru cei care doresc să consume suc de varză kale pot păstra această legumă la frigider timp de 5 zile.
  • Cea mai bună combinație de legume pentru realizarea sucului natural este cea de mere, varză kale și morcovi.
  • Gustul acestui amestec este excelent.
  • Varza kale este excelentă și pentru copii, sucul proaspăt oferă vitaminele și minerale necesare creșterii imunității organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.