Stiati ca untura de bursuc este un leac-minune pentru numeroase boli grave ale organismului?

9
31051
Stiati ca untura de bursuc este un leac-minune pentru numeroase boli grave ale organismului

Untura de bursuc este cunoscuta in medicina traditionala inca de acum 200 ani. Este considerata un leac-minune pentru multe boli si afectiuni grave datorita proprietatilor sale vindecatoare. Cei care nu cunosc acest produs cu siguranta stiu ca bursucul este un animal care pentru a supravietui in cele cinci luni de hibernare se bazeaza pe stratul de grasime depus sub piele care il apara de hipotermie si ii asigura necesarul de substante nutritive necesare organismului sau. Despre aceasta grasime este vorba si in acest articol, despre proprietatile incredibile si puterea ei de vindecare asupra organismului uman.

Untura de bursuc se obtine prin topirea grasimii de bursuc astfel incat se obtine o masa consistenta alba cu miros slab caracteristic. Daca untura este galbena si are gust si miros ranced nu este buna, este stricata sau expirata. Pentru a se pastra o perioada mai lunga de timp, untura de bursuc trebuie tinuta la frigider.

Care sunt elementele active din compozitia unturii de bursuc?

Untura de bursuc se obtine din grasime din bursuc si deci ca si aceasta din urma contine substante esentiale organismului uman. Are numeroase vitamine A, E, K si complexul B (B2, B3, B5, B9, B12).

De asemenea contine acizi organici, acizi grasi nesaturati (Omega-3, Omega-6, Omega-9), micro si macroelemente.

Principalele proprietati ale unturii de bursuc

Acest produs este bogat in acizi grasi nesaturati de aceea are efecte antiinflamatorii, antioxidante, de consolidare a sistemului imunitar. Ajuta la imbunatatirea metabolismului. Previne cancerul si bolile cardiovasculare. Ajuta in tratamentul unor boli ca de exemplu: ateroscleroza, varice, tromboza, boala coronariana, tromboflebita si hemoroizi.

Are efect benefic asupra sistemului endocrin, nervos, osos si muscular.  Stimuleaza procesul de vindecare a tesuturilor deteriorate. Joaca un rol important in activitatea sistemelor de reproducere la femei dar si asupra organelor sexuale la barbati. Creste fertilitatea, potenta sexuala si realizeaza un echilibru hormonal normal.

Citește și:  Dieta cu oua si grapefruit te ajuta sa slabesti rapid si sa-ti mentii sanatatea organismului

Untura de bursuc imbunatateste digestia si modul de functionare al tractului gastro-intestinal. Are proprietati bactericide.  Are efect benefic asupra pielii, imbunatateste aspectul acesteia. De asemenea imbunatateste structura si aspectul unghiilor si al parului. Stimuleaza sinteza hemoglobinei in organism si imbunatateste nivelul acesteia in vasele sanguine datorita numarului mare si variat de vitamine.

Ajuta sistemul circulator si inima, previne tromboza, ateroscleroza si alte boli de acest gen. Are efect benefic asupra sistemului respirator si ajuta in tratamentul unor boli ca de exemplu: pleurezie, bronsita, amigdalita, faringita, astm bronsic, laringita, tuberculoza pulmonara si alte boli respiratorii.

Are efect de protectie a pielii si membranelor mucoase ale tractului gastro-intestinal. Ajuta la regenerarea tesuturilor, la vindecarea eczemelor, eroziunilor, ulcerelor, escarelor, taieturilor, zgaraieturilor, escoriatiilor si ranilor de la nivelul pielii. De asemenea ajuta in tratamentul psoriazisului, acneei, dermatitei atopice, herpesului, furunculelor si urticariei.

Untura de bursuc are proprietati de combatere a bacteriilor si virusilor care duc la aparitia unor boli infectioase cum este de exemplu tuberculoza pulmonara. Este un bun remediu asupra sistemului muscular si osos, ajuta in tratamentul unor boli de genul: artrita, rahitism, tendinita, fracturi, osteoporoza, entorse si altele.

Untura de bursuc este recomandata in cazuri de anorexie, anemie, epuizare generala, malnutritie. In cosmetica untura de bursuc este folosita in preparate (creme, masti) care ajuta in cresterea elasticitatii pielii, combaterea ridurilor si prevenirea imbatranirii premature a pielii. Acest lucru se datoreaza vitaminei E si a acizilor grasi Omega-3 si Omega-6.

Untura de bursuc nu este recomandata femeilor care sunt insarcinate sau care alapteaza, persoanelor care sunt alergice la acest produs sau care sufera de boli ale cailor biliare si copiilor cu varsta mai mica de 3 ani.

9 COMENTARII

  1. doresc sa stiu daca cineva a folosit …UNTURA DE BURSUC …la diagnusticul de prostata , este eficace s/au nu ?, va multumesc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.