Stresul – 6 remedii la care nu v-ați fi gândit!

0
92

Stresul face deja parte din viața fiecăruia indiferent ce meserie am avea. Cheia unei vieți liniștite nu ar fi să scăpăm de tot de stres, ci să știm cum să-i facem față. Noi vă propunem câteva remedii împotriva stresului pe care, cu siguranță, nu le găsiți la tot pasul.

Munca, treburile casnice, creșterea celor mici, petrecut timp cu cei dragi și prietenii – toate aceste lucruri pot părea copleșitoare la un moment dat, iar cele 24 de ore din zi nu par a fi suficiente pentru tot ce ne propunem. Iar stresul apare imediat. În primul rând, organizarea joacă un rol cheie în situația de față. Dacă simțim că nu reușim să ducem la bun sfârșit toate sarcinile pe care ni le-am propus la început de zi, putem să le luăm pe rând. Încercați să vă faceți un calendar sau o agendă – fie o aplicație mobilă dacă vă e mai ușor, fie o agendă clasică în care să scrieți cu pixul – și notați ce vreți să realizați până la ora 14, apoi până la ora 18, apoi 20 și tot așa. Dacă sunteți prieteni cu tehnologia și folosiți mobilul, atunci ați fi ceva mai avansați. Aplicația folosită v-ar trimite “aduceri aminte”, așa-numitele “reminder-e”, să faceți un lucru. Are de fapt mai multe funcții utile. Agenda clasică este potrivită pentru cei care sunt obișnuiți să scrie și au și o memorie de elefant: știu exact ce trebuie să facă și când.

În al doilea rând, că tot am vorbit de pix, există oameni care se pot relaxa doar dacă se joacă cu un stilou / creion / pix. Poate părea ilogic pentru unele persoane, dar atunci când va aflați în fața unui moment stresant, gestul de a apăsa pe butonul din capăt al pixului și sunetul făcut de acesta, poate suna foarte reconfortant pentru cineva.

În al treilea rând, dacă sunteți în mijlocul zilei și grijiile v-au copleșit, faceți pauză câteva secunde, alegeți o culoare și căutați în locul în care v-ați aflat lucruri care au respectiva culoare. De exemplu, dacă alegeți roșu, căutați mobilă roșie sau haine roșii.

Citește și:  Daca purtati telefonul in buzunar, tineti-l cu tastatura catre corp astfel incat antena sa fie catre exterior

Mai mult, pe același principiu, unele persoane se pot relaxa dacă se pot concentra pe anumite numere. De exemplu, dacă sunteți pe stradă, gândiți-vă la un număr și căutați-l în toate plăcuțele de înmatriculare la mașinile care vă ies în cale. Sau puteți număra de exemplu numerele pare ale caselor de pe partea dvs. Dacă sunteți acasă, puteți încerca ruleta online, de exemplu. Unele persoane găsesc reconfortant modul în care ruleta se învârte și alege un număr la final.

Un alt exemplu care vă poate ajuta să vă relaxați este să vă luați câteva secunde, să respirați adânc și să vă puneți o muzică liniștită, de meditație în ureche. Încercați să mergeți într-un loc liniștit, departe de agitație sau de alte persoane, și veți vedea că vă veți simți mai bine în câteva minute.

Sportul este pe buzele tuturor pentru că este într-adevăr un mare factor de eliberare de stres. Atunci când facem exerciții fizice, corpul nostru eliberează endorfine și, imediat după antrenament, nu ar trebui să ne mai simțit stresați, tensionați, deprimați etc.

Nu în ultimul rând, o soluție să scăpăm de stres ar fi să facem ceva ce ne face plăcere sau să mâncăm ceva care ne liniștește mental. Bineînțeles, ar trebui să avem grijă dacă recurgem la mâncare, atunci când suntem stresați pentru că putem cu ușurință să ne creăm alte probleme; fără să ne dăm seama măcar.

Există și momente când trăim emoții de stres pozitive, de exemplu când ne revedem cu un prieten drag pe care nu l-am mai văzut demult, când luăm un examen important cu notă mare sau… când ne căsătorim. Stresul nu are întotdeauna conotație negativă și uneori ar trebui să fim bucuroși că îl simțim, că e acolo. Face parte din viață și, de controlat, nu prea îl putem controla. Putem controla însă felul în care răspundem la el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.