Sucul de prune este sănătos și benefic pentru organele vitale ale corpului

0
338
Sucul de prune este sănătos și benefic pentru organele vitale ale corpului

Sucul de prune este gustos, dietetic și bogat în elemente active necesare sănătății. Se realizează din fructe proaspete și se bea imediat, astfel proprietățile sale sunt bine păstrate. Avantajele pe care le oferă organismului sunt create de numeroase vitamine din compoziția prunelor și anume A, E, B1, B6, B9, B12, C și PP. De asemenea, sucul de prune are polizaharide, carotenoide, carbohidrați, fibre și minerale (magneziu, fier, fosfor, calciu, potasiu, cupru, zinc).

Prunele nu conțin deloc grăsimi de aceea sunt recomandate persoanelor predispuse la boli de inimă. Sucul de prune scade nivelul de colesterol din sânge, previne arteroscleroza, reduce riscul de infarct miocardic.

Cei care doresc să slăbească pot întroduce în dieta zilnică sucul de prune deoarece ajută la eliminarea excesului de lichid din organism și promovează pierderea în greutate. Are numeroase substanțe nutritive și este bogat în fibre, deci oferă o senzație de sațietate fără a mânca foarte mult, are puține calorii și astfel nu îngrasă, este un laxativ natural (deoarece conține scorbitol), ajută tranzitul intestinal, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, previne afecțiunile colonului și reduce apetitul alimentar.

Dacă se bea suc de prune între mesele principale ale zilei, se depășește senzația de foame și se servesc mai puține alimente, iar metabolimul este accelerat deci se intensifică pierderea în greutate. Sunt recomandate 2 pahare de suc de prune pe zi, nu trebuie niciodată exagerat deși aceste fructe sunt foarte sănătoase.

Prunele au antioxidanți puternici care anihilează atacul radicalilor liberi ce sunt foarte periculoși pentru organism. Fenolii neutralizează radicalii liberi de oxigen și astfel previn efectele nocive ale acestora asupra trigliceridelor din sânge. Aceste fructe proaspete ajută la producerea de hemoglobină din sânge și astfel contribuie la prevenirea sau tratamentul anemiei.

Citește și:  Urzica, o planta excelenta pentru pierderea in greutate si detoxifierea organismului

sucul de prune

De asemenea, introducerea sucului de prune în alimentație ajută la curățarea sângelui și menținerea sănătății ficatului. Prunele au pectină care are efect de eliminare a toxinelor din organism. Prin conținutul de vitamina C, aceste fructe contribuie la absorbția de fier în organism, crește imunitatea și combate anemia.

Sucul de prune are o cantitate semnificativă de potasiu, deci este recomandat pacienților care suferă de hipertensiune arterială și boli de rinichi. Potasiul este recomandat în enterite acute, tulburări cardiace, intervine în alimentarea creierului cu oxigen, în metabolismul glucidelor și proteinelor, în reglarea apei în organism împreună cu Na, în activarea unor enzime și buna funcționare a glandelor suprarenale, a sistemului muscular și cardiac.

Datorită aportului de vitamine din grupul B, sucul natural din prune proaspete stimulează sistemul nervos, îmbunătățeste memoria, crește puterea de concentrare, combate depresia și insomnia.

Sucul de prune scade aciditatea gastrică, de aceea este recomandat în tratamentul gastritei, ulcerului gastric și duodenal. De asemenea, este bun pentru cei care suferă de constipație cronică, insuficiență renală, boli de ficat, deoarece ameliorează simptomele acestor boli prin proprietățile pe care le are. Îmbunătățește digestia, curăță organismul de toxine, asigură motilitatea tractului gastro-intestinal, necesarul de vitamine în corp și consolidează sistemul imunitar.

În ceea ce privește sucul de prune concentrat, acesta este folosit în industria alimentară și îndeplinește rol de îndulcitor, colorant pentru fursecuri și prăjituri. Are un conținut ridicat de zahăr și un gust dulce natural intens. De asemenea, sucul concentrat de prune are o cantitatea semnificativă de carbohidrați care stimulează pancreasul să secrete insulină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.