Suferi de insomnie cronică? Iată câteva informații utile care te pot ajuta să înțelegi această afecțiune

0
133
Suferi de insomnie cronică Iată câteva informații utile care te pot ajuta să înțelegi această afecțiune

Majoritatea oamenilor care suferă de insomnie ajung să ia medicamente pentru a reuși să adoarmă. Dacă suferă și de alte simptome și merg la medic uită să spună că au dificultăți de adormire și scot în evidență simptomele care îi afectează mai mult (sindroame dureroase cronice, depresie, dureri de articulații, etc).

Insomnia cronică este o afecțiune de care suferă o parte din populația adultă, cauzele ei sunt de multe ori necunoscute. Dacă insomnia durează 1-2 zile nu este un motiv de îngrijorare, însă dacă ține 2 săptămâni se poate vorbi deja de o formă acută a ei. În cazuri grave când ține și o lună insomnia este cronică. Pentru a scăpa de insomnie trebuie depistate cauzele acesteia și administrat un tratament recomandat de către medic, care să trateze boala, să ajute la inițierea și la menținerea somnului.

Sunt medicamente care prelungesc somnul, reduc numărul de treziri în timpul nopții și astfel ajută la eliminarea stărilor de oboseală și anxietate din timpul zilei. Astfel de medicamente se iau la recomandarea medicului, în doza stabilită de acesta. Medicamentele pot combate insomnia, dar nu este recomandat un tratament prelungit cu astfel de pilule.

insomnie

În cazuri patologice, când insomnia apare pe fondul unor boli, a depresiei sau a sindroamelor de durere cronică, tratamentul este mai complex. Medicul are în vedere toate simptomele, va indica un tratament pentru eliminarea bolii și apoi pentru somn. Mulți oameni suferă de sindromul picioarelor neliniștite și de apneea de somn și de aceea nu reușesc să doarmă fără întreruperi în timpul nopții, se trezesc de foarte multe ori.

Citește și:  Hemoragii în caz de accident și metode de prim ajutor

Persoanele care suferă de depresie nu pot avea un somn continuu, liniștit și de aceea trebuie să facă un tratament cu medicamente antidepresive pentru a scăpa de insomnie. Dacă se merge în principal pe medicamente pentru combaterea insomniei, se poate induce și menține somnul în timpul nopții dar nu se scapă de stările depresive, acestea se manifestă în continuare și se pot chiar agrava.

Oamenii care au suferințe reumatismale, care sunt bolnavi de artrită, poliartrită reumatoidă sau alte boli de articulații se plâng frecvent la medici de dureri cronice, care le afectează somnul, le produce insomnie. Pentru restabilirea stării de sănătate ei trebuie să urmeze tratamente pentru ameliorarea simptomelor acestor boli, pentru vindecare și să ia și medicație pentru a scăpa de insomnie. Dacă durerile sunt foarte intense vor lua medicamente sedative corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.