Top 10 efecte benefice ale ceaiului

0
113
Top 10 efecte benefice ale ceaiului

Toata lumea bea ceai, insa stiu romanii spre exemplu care sunt top 10 efecte benefice ale ceaiului? Ceaiurile cu diferite arome starnesc senzatii diferite si ajuta la calmarea organismului, oferind o senzatie foarte placuta in special in sezonul rece, cand gripa si raceala dau tarcoale sistemului imun la orice pas.

Ceaiul ajuta la relaxare, asta o stiu civilizatii intregi. Care sunt insa celelalte beneficii ale licorii fermecate din elemente naturale? Infuzia licoroasa ajuta corpul mai mult decat este de astepta, batranii stiind ca ceaiurile din diferite plante au proprietati tamaduitoare.

  1. In top 10 efete benefice ale ceaiului se afla cresterea metabolismului. Ceaiul verde este cea mai buna varianta in acest sens, acesta ajutand la accelerarea metabolismului, care duce la scaderea in greutate. Cinci cani de ceai verde pe zi ard 80 de calorii in plus. Bineinteles, doar sorbitul ceaiului nu va avea cele mai bune rezultate in slabit, insa ajuta foarte mult, astfel ca, impreuna cu un program de exercitii sau macar o plimbare de 15 minute pe zi ajuta la slabire si tonifiere.
  2. Consumul de ceai este sanatos si din punct de vedere al caloriilor, pentru ca infuziile nu contin nicio calorie daca nu se adauga indulcitori, zahar, sau lapte. Consumul de ceai cumulat cu scoaterea a 200 de calorii din meniul zilnic duce la slabirea a 500 de grame pe saptamana. In cazul in care cautati o bautura fara calorii care sa va multumeasca si care sa nu aiba un gust sintetic, puteti alege cu incredere ceaiurile naturale.
  3. Top 10 efecte benefice ale ceaiului include si hidratarea. Bineinteles, ca orice bautura fara alcool, ceaiul hidrateaza pielea si ajuta organismul sa ramana hidratat. Studiile mai vechia arata ca orice bautura cafeinata duce la nevoia accentuata de urinare si deci, nu ajuta la hidratare. Se pare insa ca cercetarile mai recente au dovedit ca acest lucru nu este adevarat si ca si bauturile cu cafeina precum  ceaiul negru ajuta la hidratarea organismului si la necesitatile acestuia. Necesitatile corpului in materie de fluide poate fi satisfacuta intr-o oarecare masura si de infuzia din plante naturale.
  4. Antioxidantii din ceaiuri ajuta si impotriva cancerului, acesta fiind un alt efect demn de top 10 efecte benefice ale ceaiului. Polifenolii, caci acesta este numele antioxidantilor din ceaiuri, ajuta in protejarea organismului impotriva cancerului si, desi studiile efectuate in acest sens raman neconclusive, multe studii arata ca ceaiurile au un efect benefic asupra organismului, protejand celulele de mutatii neobisnuite.
  5. Ceaiurile intaresc sistemul imunitar si protejeaza impotriva bolilor de sezon. Consumul de ceai poate ajuta organismul sa combata virusii mai rapid, studiile aratand ca cei care beau cinci cani de ceai pe zi au o activitate imunitara mai ridicata decat consumatorii de cafea.
  6. Din top 10 efecte benefice ale ceaiului nu lipseste un zambet sanatos. Spre deosebire de cafea si sucuri acidulate, infuziile de plante medicinale pastreaza un zambet frumos si sanatos, ajutand la albirea dintilor si la eliminarea tartrului. Ceaiurile trebuie baute fara indulcitori si zaharuri pentru a-si pastra aceste beneficii asupra dintilor. Ceaiul in sine contine tanini si fluor, care tin dintii curati si sanatosi si indeparteaza placa dentara.
  7. Top 10 efecte benefice ale ceaiului continua cu mentinerea unor oase sanatoase. Se pare ca folosirea indelungata a ceaiurilor ajuta la sanatatea oaselor, chiar si dupa zeci de ani de consum, oasele consumatorilor de ceai fiind mai sanatoase decat cele ale oamenilor care nu includ ceaiul in dieta zilnica. Ceaiurile ajuta la cresterea sanatoasa a oaselor si le protejeaza de efectele imbatranirii.
  8. Ceaiurile consumate cu regularitate ajuta la scaderea riscului de accidente vasculare si atacuri de cord. Consumul de ceai ajuta la curatarea arterelor si la dizolvarea cheagurilor microscopice de sange din acestea, scazand riscurile aparitiei unor accidente vasculare la nivelul inimii. Doua sau trei cesti de ceai negru consumate zilnic scad cu 70% riscul unui atac de cord sau al bolilor inimii, dupa cum spun si studiile. Se pare ca ceaiul ajuta mult mai mult la protejarea organismului, prelungind chiar viata!
  9. Din top 10 efecte benefice ale ceaiului nu puteau lipsi antioxidantii. Substantele protectoare din ceai ajuta la combaterea efectelor imbatranirii, la accelerarea activitatii digestive si la contracararea efectelor poluarii asupra organismului. Ceaiurile din plante medicinale ajuta si la o digestie mai buna si scad riscul indigestiei si al constipatiei.
  10. Cei care nu raspund bine la cafeina sau carora nu le place gustul amarui al cafelei isi gasesc un  adevarat refugiu in licorile naturale din plante. Cafeaua contine mult mai multa cafeina decat ceaiul negru  si poate duce la indigestii sau somn iregulat. Durerile de cap pot deveni un adevarat cosmar pentru bautorii de cafea, astfel ca un raspuns foarte potrivit este ceaiul. Continutul scazut de cafeina va va ajuta sa scadeti incetul cu incetul dependenta de cafea si va va da zvacul necesar unei zile de munca.
Citește și:  Cacaua, ciocolata si sanatatea

Pe langa faptul ca ceaiurile din plante medicinale ajuta la relaxare, acestea au si alte efecte asupra organismului uman, tinand la distanta virusii si infectiile, actionand drept antiseptic sau antioxidant, antidiureic, si ajutand atat la bunastarea organismului si combaterea efectelor imbatranirii, cat si la relaxarea psihica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.